Alla löntagare – potentiella skattesmitare?

Jag har tänkt litet mer på detta som V deklarerar, nämligen att alla män är potentiella våldsverkare. Många fler i samhället kan väl också misstänkas ha en potentiell dragning åt något annat än vad de är?

Ta t.ex. alla löntagare, män och kvinnor! Kan man inte säga om dem enligt samma logik som V använder om alla män att de faktiskt är skattesmitare? Det torde alla ha en möjlig, inneboende, slumrande, tänkbar och latent lust att få mer pengar att konsumera. Många blir också skattesmitare men inte alla – långt därifrån.

Och hur är det med ALLA kvinnor? Har inte de, åtminstone en MÖJLIG tanke att bli horor, men förstås knappast någon inneboende, slumrande eller tänkbar lust att bli det. Men skulle därför någon mansorganisation påstå att de är ”potentiella” horor? Knappast.

Min jämförelse här håller sannolikt inte, men torde ändå räcka för många att förstå vad jag tycker om de båda V-debattörernas påstående att jag skulle vara en potentiell våldtäktsman.

 

6 kommentarer

  1. Lisa

    Ja du, det var lite skumma jämförelser du gjorde där 😛
    Det kommer dock till detta, även om du säkerligen är en snäll man… så hur ska man veta? Just kvällstid och nattetid är kvinnor osäkra när de är ute, och det är väl oftast då överfallsvåldtäkter sker av någon anledning. Ska oroliga kvinnor vara oroliga för att bli våldtagen av vilket kön som helst, eller ska de lita på att deras egen insikt om huruvida en man ser förövaraktig ut eller inte är det som gäller, eller blir det till syvenes og sist att alla män generaliseras och ses som potentiella förövare för att kvinnan ska kunna vara så försiktig som möjlig?
    Vi har statistik på att överfallsvåldtäkter till största del (nästan uteslutande?) begås av män, vi har ingen tydlig mall på vad som kännetecknar en förövare så vi vet vilka som ska undvikas eller inte och vi har en sorts självbevarelsedrift som gör att vi inte vill bli våldtagna. Så ifall inte isolering inomhus är ett alternativ så blir det en generalisering av män som potentiella förövare ofta slutsatsen, och jag tror även många män helst ser att kvinnor i dess närhet är försiktig oavsett vilken man de möter sent på natten om de är ute, de sitter inte heller på mallen av den typiska förövaren och kan dela med sig och säga att den är 100%-ig.

    • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

      Ok, jag förstår dig, men visst är det väl för bedrövligt om alla kvinnor skall se de män de möter som potentiella våldtäktsmän och även män de lever med för den delen? Och visst är också tråkigt och bedrövligt att alla vi män skall uppfattas som potentiella våldsverkare av kvinnor vi möter – och bor med förstås då också?

      • Lisa

        Jag tänkte mest på överfallsvåldtäkter där förövaren är okänd, där man inte vet, räcker det då med att gå på känn om vem som verkar ”förövaraktig” eller inte? För det sker överfallsvåldtäkter, och kvinnor vill inte bli utsatta för dem. Visst sker den största delen av våldtäkter inomhus, där förövaren är känd och vilket i sig borde skapa den största oron men nog inte gör i samma utsträckning. Och det är ju eftersom att det bevisligen finns goda män, det tror jag ingen förnekar, och hoppet finns om att helst alla ska tillhöra den skalan. Men innan man känner en man, och mötet sker sen kväll/natt då blir det en potentiell förövare, pga oron som finns, då spelar det ingen roll att dessa män skulle kunna bli en vän för livet om man gick fram och startade en nattlig konversation.. oron är för stor för det så man låter bli och undviker.

  2. Hans-Inge Smetana

    Ja du Kalle du har en poäng till och man kan dra ännu fler likheter. Och vi verkar vara rörande överens att V:s artikel och slutsatser är anmärkningsvärd.

  3. kermit

    Alla människor är potentiellt livsfarliga.i framtiden borde staten låsa in samtliga personer i varsin bur med autmatiska robotar som lagade mat och fördelade den till befolkningen.

  4. Lena Strömberg

    Det största problemet jag ser med er män /potentiella våldsverkare, är alla de snälla och rara män som genast beskärmar sig. ”men jag slår inte min fru…” osv. Dessa män är oerhört tysta. Som om saken inte angick dem.
    Det kommer aldrig att bli någon förändring om inte männen sluter sig samman och säger stopp! Våldet mot kvinnor är ingen kvinnofråga!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.