Dödsstraff för Hagamannen?

Mattias X Lundberg upprepar i dag i ett blogginlägg vad så många tycker om det som Hagamannen gjort sig skyldig till. Det finns det inget att invända emot utöver själva upprepandet, som väl knappast leder till något.

Däremot tycker jag att det är fel att hetsa mot denne man, i allas ögon en ”sjuk” person. Mattias får med sig många och hans inlägg renderar till en hög placering bland de mest lästa blogginläggen.

Indirekt verkar Mattias genom sitt blogginlägg tycka att det är OK att gemene man ger Hagamannen det straff, som inte ett ”ett flummigt och icke fungerande rättssystem ” lyckats ge honom. På honom bara! Mattias har ”svårt att inte le” åt de golfklubbeanfall som hade nu har utsatts för. Och det kan ju bara tolkas på ett sätt.

Mattias tycker t.o.m. att om vi hade haft dödsstraff, så skulle han ha varit förtjänt av det. Mordiska våldtäktsmän har samhället absolut ingen nytta av, skriver Mattias.

Jag kan omöjligen tänka mig att Mattias vill återinföra dödsstraff i Sverige och inte heller att han tycket att ALLA brottslingar som samhället absolut inte har någon nytta av skall straffas med dödsstraff.

Av vad jag förstått, drar sig inte Mattias för att säga vad han tycker och det är en bra egenskap. Men här tycker jag ändå att han borde tänka sig för litet extra, innan han offentliggör sina tankar. Det finns ju som bekant många med golfklubbar i vårt samhälle i dag, som nu kan tycka att det är lika OK att slå på sina golfbollar som på en av alla jagad f.d. våldtäktsman.

4 kommentarer

    • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

      Tack Anna! Jag hoppas att du inte bara menar att det är bra skrivet utan också bra tänkt.

  1. lf

    Mr X hattar hit och dit. Ibland är han vänsterpartist,ibland är han moderat och ibland har han ett eget parti.
    Jag är lika upprörd som andra av Hagamannens framfart. Men att förorda dödsstraff då vi lever på 2000-talet då finns det ett underliggande problem.
    Då inte Mr X tar in kommentarer då hoppas jag att du gör det.

    • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

      Jag tar in ALLA kommentarer så länge det inte kränker någon annan än mig själv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.