Skattechock för högavlönade

Av , , Bli först att kommentera 20

För mig är det omöjligt att förstå, hur skattehöjningen för personer som tjänar över 50 000 i månaden skall kunna utgöra en sådan skada för landet i de olika avseenden som anförs.

Motståndarna till skattehöjningen har hittills inte lämnat någon förklaring utan bara radat upp en massa negativa och skadliga effekter av höjningen.

Uppfattningen om vad som menas med att vara högavlönad skiljer sig mellan olika individer. För mig är dock en lön på 50 000 i månaden att se som ”hög”. Och nu tänker regeringen ta ut mer skatt av folk med den inkomsten och högre inkomster.

En person med en lön på 51 000 sägs ska få sin skatt höjd med 30 kronor! Tretti kronor mindre att röra sig med per månad och med den en motsvarande sänkning av vederbörandes levnadsstandard!!

Men nu är det ju förstås inte oron för den enskildes ekonomi det gäller utan för rikets. Bullshit, som vi säger ibland hemma i Brån.

Skattehöjningen

Av , , Bli först att kommentera 14

De med inkomster över 50 000 per månad kommer att få vidkännas en skattehöjning. Det känns helt rätt, eftersom samtidigt de med låg inkomst får skatten sänkt.

Detta får mig att tänka på de många jobbskatteavdragen, något som de högavlönade tjänade mest på räknat i kronor för sin egen del.

Helt rätt tycker jag att de är att de nu får betala tillbaka en liten den av denna orättvisa skattesänkning och de pengarna kommer de behövande i samhället till nytta.

Vännäspolitikerna

Av , , 2 kommentarer 12

Fler än jag torde ha noterat hur politiker alltmer har tystnat. Annat var det inför valet. ”När politikerna tystnar” förväntar de sig kanske att få vara ifred för kritiska väljarröster.

En som inte gjort det är oppositionsrådet, Ulf Eriksson (C). Numera är det nästan bara genom honom som jag via bloggen kan få information om vad som händer på ett mera målande sätt än via de korrekta och tyvärr tråkiga kommunala protokollen.

Hur kommer det sig att andra politiker, som tidigare till och med direkt under pågående sammanträde gav minutfärsk information både i text och i bild, nu har blivit så tysta? Har dessa fått sina laptops och smarta telefoner konfiskerade av företrädare för majoriteten? Samma fråga gäller även för deras tillgång på dessa maskiner i bostaden. Några var också flitiga på att därifrån referera och lämna synpunkter såväl på beslut som gått i deras riktning som på beslut som gått dem emot. Men nu är det tysta.

Det kan väl ändå inte vara så illa, att tystnaden beror på att de helt enkelt gett upp. Kanske menar de att det ändå inte spelar någon roll vad de tycker, eftersom majoriteten totalt struntar i dem, efter den ju vet bäst i alla sammanhang?

Det svarar inte heller på frågor de får här (från mig) och ej heller bryr de sig om att kommentera eller komplettera Ulf Erikssons bild av vad som hänt men borde ha hänt på sammanträdet.

Kontantnöd

Av , , Bli först att kommentera 12

Jag kommer just tillbaks från Vännäs. Ärendet dit var att förse min huvudman med kontanta medel. Hen är fortfarande utan pengar.

Det visade sig nämligen att bankomaten vid Swedbank inte fungerade. Den kunde inte ”ta emot pinkoden” och då lämnade den förstås inte heller ut några pengar. Efter att sett att alla fick det beskedet, hade jag bara att meddela min huvudman det.

Att en så pass stor kommun som Vännäs bara har EN bankomat borde ansvariga inse är alldeles för litet. Tekniska fel måste givetvis accepteras och med den vetskapen borde kommunens andra bankomat vid ICA ha fått vara kvar. Bankföreningen (?) vill uppenbarligen maximera bankernas vinster, och det har man lyckats bra med. Kunderna har däremot glömts bort.

Men det mest frustrerande av allt är dock att banken som finns i omedelbar närhet till bankomaten inte kan lämna ut en enda krona till sina kunder. En sådan här dag känns det som banken konfiskerat ens banktillgodohavande. En bank utan pengar känns som en systembolagsbutik utan alkoholhaltiga drycker.

Vilka de ansvariga för detta är, är kanske inte helt klart. Dock tror jag att ingen bank kan öppnas eller drivas utan krav på tillstånd. Ansvaret enligt min mening för att kontantlösa banker får förekomma måste därför ligga hos den myndighet som gett tillståndet utan till det också koppla ett krav på att bankerna skall hantera kontanter.

”Kiss a fool”

Av , , Bli först att kommentera 6

Att vara gift med någon från en annan världsdel och som har ett annat modersmål har sina poänger. I morse kom vi att jämföra hur man i USA, i vart fall i Michigan, tolkar klåda i näsan med hur vi tolkar det.

När det kliar i näsan i Michigan, tolkas det skämtsamt som ett tecken på att man snart kommer att kyssa en dåre.

Här i Västerbotten, där man talar/-at den dialekt jag känner till, säger man vid klåda i näsan att det ”tegas falke”, d.v.s. att det är en förvarning om man snart får besök, att det snart kommer folk alltså.

För att motbevisa den michiganska tolkningen av näsklåda avstod jag från hejdå-pussen vid bussen i dag.

Sköt sig själv i foten

Av , , 1 kommentar 3

I somras blev det lagligt för lärare i Idaho att vara beväpnade i klassrummet. Lagstiftarna hade tänkt sig detta skulle avråda från skolskjutningar utförda av utifrån kommande individer.

Men redan efter några dagar råkade den beväpnade läraren avfyra sitt vapen i klassrummet. Också det en slags skolskjutning. Lyckligtvis skadades ingen av eleverna. Kulan träffade dock oturligt nog läraren i foten!

Här finns mer att läsa om händelsen: http://www.addictinginfo.org/2014/09/05/idaho-arms-teachers-teacher-shoots-himself-in-foot-on-first-week-of-classes/

Här är inledningen till artikeln:

This summer, Idaho’s legislature voted to allow teachers to bring firearms into classrooms in an attempt to dissuade school shootings. It was less than a week into this school year and an Idaho professor already accidentally shot himself in the foot in front of his students. The law doesn’t appear to be making things safer.

 

 

 

Meningslösa vägskyltar

Av , , Bli först att kommentera 8

vagarbete

Vägskyltar vars placering man inte förstår undergräver ens respekt för vägskyltar generellt. I Vännäs fanns och finns bra exempel på just detta.

Efter utfarten från Vännäs, där den korsas av järnvägen, pågick för en tid sedan ”vägarbete”. det var skyltat och hastigheten var nedsatt till 30 km/tim. Skyltarna stod kvar ett par tre veckor efter det att arbetet var avslutat. Jag var nog inte ensam som hade svårt att passera det f.d. vägarbetet i så låg hastighet.

I 2-3 veckor, kanske längre än så, har man skyltat för vägarbete på bron över Vindelälven i Vännäsby. Det ”vägarbetet” har pågått så länge utan att en enda vägarbetare varit synlig i området. Det enda vägarbete som pågått där var förmodligen det som krävdes för att sätta upp varningsskyltarna.

Samordningen mellan dem som sätter upp skyltarna och de som utför själva vägarbetet fungerar uppenbarligen inte, medan många av oss trafikanter gradvis förlorar respekten för den här typen av varningsskyltar.

11-åring dödar 16-åring

Av , , 1 kommentar 7

Miljoner i USA och runt om i världen kan inte acceptera de amerikanska vapenlagarna. Vad som än händer, så tycks det inte finnas politiskt makt att ändra dem.

Man borde åtminstone kunna se till att alla de som anses ha rätt att äga och bära vapen och får en skyldighet att förvara sina vapen, så att inte obehöriga kommer åt dem.

Ett 11-årigt barn sköt en 16-åring till döds i St. Louis, Missouri, USA. Att han kunde göra det berodde bara på att hans mamma hade lämnat ett skarpladdat vapen tillgängligt för honom.

Inte ens en sådan händelse torde leda till en skärpning i den del av lagarna som skulle kräva säker förvaring av vapnen.

Jag vet att det, åtminstone i Michigan, inte finns några särskilda krav på hur vapen skall förvaras. Så torde det vara i flera av USA:s stater, antar jag.

HÄR FINNS ARTIKELN