Vännä(S) kapitulerar?

Socialdemokraterna i Vännäs har nu kapitulerat inför privatiseringsivrarnas argument. Åtminstone inför det argument som hävdar att det som görs i privat regi blir billigare för skattebetalarna.

Jag syftar förstås på en kommande upphandling av personlig assistens. Ett övertagande av den i privat regi bedöms medföra en besparing på 900 000, som förstås skulle vara välkommet i den budget som man inte lyckats få att gå ihop.

Som bekant har inte Socialdemokraterna ensam majoritet i kommunen. Nu återstår förstås att se vad Vänsterpartiet anser i frågan, d.v.s. det parti som fortfarande envist arbetar mot privatisering, eller åtminstone mot de vinster i välfärden som privatisering av den medför.

En viktig fråga är förstås om besparingen verkligen blir 900 000, och det även om beloppets storlek inte har ett dugg med den principiella inställningen till privatisering att göra.

En kommentar

  1. Tord Sandberg

    Det är verkligen hög tid att göra ett försök med upphandling inom detta område. Det borde vara lätt att följa upp om det ger en besparing eller inte. Se bara till att formulera upphandlingen så att lokala entreprenörer gynnas.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>