”Återställande av försutten tid”

”Återställande av försutten tid” hur många vet vad det betyder? I går lärde jag mig vad det betyder. Dock kan jag inte ansöka om återställande av den försuttna tid som gått sedan jag fick pension.
För en tid sedan ringde jag tingsrätten för att höra om det myndighetsbeslut som jag hade överklagat och som tingsrätten hade undanröjt hade överklagats vidare till hovrätten. Beskedet var att det INTE hade det.
I går fick jag brev från hovrätten med information om att myndigheten som hade fattat det överklagade beslutet hade missat sista datumet för att kunna överklaga. Inte alls märkligt eftersom tingsrätten inte hade låtit myndigheten ifråga få kännedom om sitt beslut förrän några EFTER det att besvärstiden hade löpt ut.
Nu har myndigheten ansökt om just ”återställande av försutten tid”. Hovrätten skall nu ta ställning till om myndigheten skall få överklaga, trots att man missat sista dag för överklagan som en följd av att tingsrätten inte hade delgett myndigheten sitt beslut.
Fortsättning följer… I´ll keep you informed.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>