Mer om ”spouse benefits”

Må mina läsare stå ut med ännu ett inlägg om de ”makeförmåner” som erbjuds via det amerikanska pensionssystemet. Själv har fastnat i frågan och kan alltså inte lämna den helt.

Under mitt sökande på nätet efter mer information i ämnet, har jag funnit en sak som gör förmånen än mer svår att förstå. Än så länge har jag dock inte kunnat hitta något som förklarar varför förmånen en gång tillkom. Jag kan bara gissa att den gjorde det, när det nästan bara var mannen i familjen som arbetade utanför hemmet och med sin lön svarade för familjens försörjning.

När mannen till sist fick sin pension, försämrades familjens ekonomi så kraftigt, att politikerna insåg att något borde göras för att förbättra familjens ekonomi. Det gjorde man genom att ge kvinnan 50 % av den pension som mannen fick och det utan att hans pension alls påverkades.

Enligt vad jag nu kunnat läsa mig till, kan inte bara den pensionerades nuvarande maka/make få den generösa ersättning motsvarande halva den pensionerades pension utan också vederbörandes ex-maka/make!

Det föregående äktenskapet måste i så fall ha varat i minst 10 år. Ex-makan/maken måste vara minst 62 år och ogift. Uppfylls dessa kriterier, får även ”exet” makeförmåner.

Allt detta betyder alltså att såväl jag som Peggys f.d. make skulle kunna få dessa ”spouse benefits”, om erforderliga kriterier är uppfyllda!!

Här finns pengar att hämta för den som söker sådana för att bygga det som ett annat land inte vill betala för.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.