Ska C, KD och L rädda oss pensionärer?

C, KD och L har i en replik till ett debattinlägg i VK av vårt kommunalråd, larmat om att åtgärder behövs för att skydda (rädda?) oss äldre i Vännäs kommun.

Ja, här lever vi under hot från majoriteten som bara kan erbjuda oss länets näst bästa äldreomsorg, men det visste man förstås inte när repliken skrevs.

2 kommentarer

  1. Monica Wahlström

    Vi visste inte hur Öppna jämförelser ranking skulle se ut när vi skrev svar till Socialdemokraternas glada hejarop om Vännäs utveckling. Det stämmer. Däremot visste vi att nämnden redan vid mars månads utgång REDAN flera miljoner back. Vi visste att förvaltningen var rejält oroade. Vi visste att flera chefer lämnat verksamheten. Vi visste att själva S-nämndsordföranden bedömde att verksamheten är underfinansiering.

    Det är bekymmersamt om du som påstår dig vara insatt i äldreomsorgen, kan raljera över densamma när såväl ansvariga tjänstemän som politiker är rejält oroade.

    Jag som företrädare för Liberalerna är oroad, vilket vi försökte framföra i artikeln, och vi vill säkerställa att verksamheten kan få ett lugn. Att jobba på när det är ett flermiljoners-underskott är inte optimalt.

    • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

      Tack för din kommentar, Monica.
      Tydligen har tankarna bakom mina ”skriverier” i frågan inte varit tydliga nog. Min avsikt har absolut inte varit att raljera över äldreomsorgen de ekonomiska problem man nu har där. Jag tycker förstås inte heller att jag HAR gjort det.
      Vad jag däremot nog har raljerat över är, dessa tre oppositionspartiers uppvaknande över att de varit med om att under de senaste åren ha ge vård- och omsorgsnämnden för snäva budgetramar. Jag har också raljerat över rubriken på deras replik till majoritetens företrädare, kommunalrådet. Rubriken har troligen VK satt, men gjort det utifrån en formulering i repliken. ”Nu handlar det om att få till stånd åtgärder som skyddar våra äldre och funktionshindrade och C, KD och L är beredda.”
      Fortfarande är jag undrande över varför inte också den politiska majoriteten i kommunen och allianskollegan Moderaterna ser samma behov av att ”skydda kommunens äldre och funktionshindrade”, när jag är helt övertygad om att de också vill det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.