C i Vännäs ”röstfiskar”

hemtjanst-0-jpg

Häromdagen fick vi veta att Vännäs hemtjänst bara låg på tionde plats i länet efter att tidigare ha ansett vara Sveriges bästa. Ulf Eriksson ger i Facebook en förklaring till vad det beror på.

Någonting har hänt med Sveriges bästa hemtjänst. Plats 10 av länets 15 kommuner. En nedrustning av välfärden i Vännäs pågår och socialdemokraterna sitter på läktaren. Vännäs behöver ett nytt ledarskap”.

Felet i hans förklaring ligger i att han förklarar raset från ”Sveriges bästa” till bara tionde plats i länet med att skylla det på passivt läktarskådande från Socialdemokraternas sida.

Vännäs hemtjänst har aldrig officiellt kunnat påstå sig vara bäst i Sverige.TV-serien med professorn i spetsen visade på flera mycket bra saker i kommunens hemtjänst. Dessa saker valdes sedan ut under inspelningen av programserien så att programmakarna kunde att ge serien det namn den fick, ”Sveriges bästa hemtjänst”.

Det är nästan en förolämpning av Socialstyrelsen att jämföra deras undersökning med den som programmakarna gjorde för att få den att passa med deras namn på serien.

Vännäs tionde plats i länet borde jämföras med kommunens placering i den förra undersökningen av liknande slag. En sådan torde väl finnas. Därefter är det mera möjligt att spekulera i vad tiondeplatsen kan bero på.

Förmodligen har den att göra med att den fått för snäva budgetramar under senare år av kommunfullmäktige, där även Ulf Eriksson ingår som beslutsfattare.

Om det skulle vara så, att C de senaste åren reserverat sig vid budgetbesluten i den del de avsett budgetramen till vård- och omsorgsnämnden, måste man se Centerpartiets roll på ett annat sätt.

Genom Ulfs Facebook-inlägg torde C i Vännäs vinna röster till valet i höst, precis som avsikten förmodligen var, men bara om C kan visa att man under senare år verkligen har kämpat för mera pengar till vård- och omsorgsnämnden. Centerns försök att under den allra senaste tiden föra över ett antal miljoner till vård- och omsorgsnämnden skulle ju inte alls ha påverkat resultatet i Socialstyrelsens undersökning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>