”Pensionärsskatten”

Det pratas mycket om den orättvisa pensionärsskatten, men vad menas egentligen med det? Har vi pensionärer verkligen en särskild skatt?

Det stämmer inte, men eftersom regeringen har infört jobbskatteavdrag för de som arbetar så är skatten på pensioner högre än skatten på arbetsinkomster. Skatten på pensioner har däremot inte höjts.

Även pensionärer som arbetar får del av jobbskatteavdraget, det är till och med högre från det år då man fyller 66 år. Det är så det ser ut just nu, men detta kan förändras om våra politiker fattar nya beslut.

En del menar att man skall uppfatta detta med en särskild pensionärsskatt på detta sätt. Fel eller rätt?

2 kommentarer

 1. jonas

  Ja, men i alla fall en skatt som är högre för pensionärer än för dom som har jobb.En definitionsfråga vad man vill kalla det.

  • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

   Ok, den blir högre på grund av det jobbskatteavdrag som den borgerliga regeringen införde (och som inte S tagit bort) och som inte pensionärerna fick, eftersom att bara vara pensionär ju inte innebär att man har ett arbete.
   Utan jobbskatteavdraget skulle skillnaden mellan pensionärers och lönearbetares skatt vara mindre.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>