Uteblivna kommentarer

Då och då gör jag jag ganska provokativa inlägg här. De får mestadels många läsare, men bara ett fåtal likes och i stort sett inga kommentarer alls.

Jag kan inte låta bli att spekulera i vad detta beror på. Nu skall jag öppet och ärligt redovisa vilka de två främsta huvudskälen till detta möjligen kan vara. Men eftersom kommentarer torde utebli, kommer jag aldrig att få veta vilken av teorierna som är mest trolig.

Min ”hybristeori” är följande: Mina inlägg är så väl genomtänkta och de eventuella fakta de bygger på går inte att ifrågasätta. Den eller de som borde kommentera avstår, eftersom de inte kan hitta några svaga punkter i det jag skrivit. De är också rädda för att hamna i debatt med mig, en person som inte ger sig i första taget och som dessutom både har en förmåga att uttrycka sig i skrift och som pensionär god tillgång till tid.

Min andra teori är följande: Dessvärre inser jag den vara den mest sannolika. Folk har inte tid nog. Många kollar bloggen bara sporadiskt. Inlägg från en gammal pensionär i Brån, som helt saknar maktposition i samhället, finns ingen anledning att ägna tid åt.

Svårast för mig är det dock att inse och framförallt acceptera tanken att mina inlägg trots allt uppfattas så dumma och felaktiga i sak, att många av hänsyn till mig som den bräcklige pensionär jag är, av det skälet bara läser men inte kommenterar det skrivna.

7 kommentarer

 1. Karl-Erik P

  Hej Karl-Gustav!

  Jag läser ofta dina kluriga inlägg. Det
  är nog inte så många som hänger med i dina
  tankar!
  Jag ser framemot kommande inlägg framförallt
  till hösten när valtemperaturen höjs.
  Hälsningar
  KEP

  • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

   Tack för de orden, Kalle. Bara du nu menar att mina inlägg är så ”kluriga” att de borde skrivas enklare.

 2. Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

  Nu tar jag mig friheten att kopiera en kommentar som jag fått i anledning av det här blogginlägget:

  ”Sen beror det faktiskt på VAD man skriver om också. Gunnar Fredriksson, tidigare chefredaktör i Aftonbladet, har säkert skrivit flera hundra ledare och något dussin böcker dessutom.I viktiga ämnen… Men ingenting, ingenting har gett så många läsarreaktioner som den gång han skrev om att det var onödigt svårt att öppna en mjölkförpackning…(Det var på de gamla trekanternas tid.)

 3. Lennart Forsberg

  Vi är väl på nätet som vi är i verkliga livet!?
  Vi tar gärna till oss det som är klokt och förnuftigt, men glömmer bort att säga till den som berörs att vi uppskattar det kloka och förnuftiga.

  För egen del brukar jag läsa dina blogginlägg för att jag tycker att de är just det – kloka och förnuftiga.
  Men jag är dålig på att leverera tummar upp och kommentarer. Min egen förmåga i det avseendet är snarare värda en ”tumme ner” :-)

  PS! Skickade för övrigt en länk till dig med några rimmade rader om Västerbottens kontor i Stockholm.
  Men förra gången jag gjorde det hamnade mejlet visst min post i din skräpkorg!? Om de gjorde det den här gången också så finns en direktlänk här: andrasidan.ordbanken.se/#post1467

 4. DagL

  Generellt så fungerar IT mycket sämre än det kunde. Nu om VK. VK bloggen är bra men nu har det spårat ut för mig så jag kan inte logga in på VK loggen även om jag får nytt password så har någon kommenterat sista tiden har det inte kommit in. Mina kommentarer kommer ofta inte in senast kommenterade jag Elin Söderberg men den har inte kommit in. Man vet inte om det beror på att vederbörande inte checkar så ofta eller om det aldrig kommer att komma in. Av mina senaste kommentarer på debattartiklar i VK har huvuddelen av de senaste inte godtagits av för mig okänd anledning. Det är inte bara IT debatter som funkar klumpigt t ex är tågen ofta försenade pga ”signalfel”. Att människan inte kan klara vara sig IT eller debatter på ett bra sätt visar att vår art är starkt hotad och inte kommer att klara framtidens hot.

  • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

   Jag förstår inte riktigt varför din kommentar har hamnat hos mig, men släpper ändå ut den eftersom alltid gör det med kommentarer som jag får. Väldigt många gör ju inte det som bekant och det är ju naturligtvis inte VK:s fel.

 5. Jan Nilsson

  Människor saknar kanske tid, ork och vilja att synas. Andra vill inte öka uppmärksamheten för den som skriver, vill hellre osynliggöra. Det är iaf stor skillnad mot för 10 år sedan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>