Jan Hägglund…

Hur kan få förbli oemotsagd denne Jan Hägglund? Om de nu har försvarat sig, de båda kommunalråden från S och M, så har de gjort det på något undangömt ställe, som jag har missat.

Även om jag bor i en av de s.k. kranskommunerna till Umeå, försöker jag följa med i vad som händer i Umeå. Jan Hägglund har i flera välskrivna och på fakta grundade blogginlägg, tagit upp saker där de båda kommunalråden tycks bara tiga och samtycka.

Rimligen samtycker de inte i Hägglunds tyckande och spekulerande, men de fakta han presenterar kan de knappast ifrågasätta. Då väljer de utifrån sin maktfullkomlighet och höga positioner att bara tiga och hoppas att väljarna skall ”förstå” att det som Jan Hägglund tar upp helt saknar grund.

Men hur i alla sin dar tänker de, om de tror att den strategin är den bästa så här nära valet?

4 kommentarer

 1. Åsa Sundh

  En annan förklaring till att de tiger är att det är en mkt vanlig taktik bland politiker, som inte har rent mjöl i påsen eller någon rimlig förklaring; ligg lågt tills allt blåst över.

  • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

   Just den förklaringen är naturligtvis den första som dyker upp, när man försöker förstå deras tystnad. Att bara du och jag skulle tänka så är naturligtvis helt otänkbart. Många fler gör det förstås också. Enigheten bland Umeåandans toppolitiker gör att bara de inte ”förstår” vad deras tystnad kan leda till.

   • Ville-Valle

    … det är nog inte så mycket bättre i Vännäs med tanke på den ”röda surröra” som styrt Vännäs oavbrutet sedan 1994 då Åke Sandström och Company gav upp. Det borde du Kalle veta i ryggmärgen för du satt ju i decennier som tjänsteman mitt i den röran…

    • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

     Nu var det ju inte den eventuella ”röran” i Umeå eller Vännäs mitt blogginlägg handlade om. Jag undrade bara varför den politiska ledningen inte bryr sig om den häftiga kritiken från Jan Hägglund.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>