Fattig eller rik?

I yngre dar var min uppfattning att när de rika hade sina kräftskivor fick de fattiga nöja sig med surströmming. Kanske tänkte jag så bara för det aldrig vankades kräftor i mitt barndomshem.

I afton skall vi äta kräftor här hemma med ett begränsat antal gäster. Peggy har ingen erfaren av kräftskivor från den amerikanska miljö hon kommer ifrån. Nu jobbar hon för fullt med att fixa en smaklig kräftmiddag ändå. Jag är så stolt och glad över hennes förmåga att fixa ”vad som helst” utan att någon egen erfarenhet.

Alltså kräftor för första gången här i Brån. Surströmming har vankats åtskilliga gången tidigare. Har jag nu gått från fattigdom till rikedom?

Mitt liv är numera fyllt av så mycket goda ting, att jag lugnt kan anse mig vara rik utifrån den aspekten. Var gräsen mellan fattig och rik går i reda pengar vet dock inte, men förstås går den inte mellan kräftor och surströmming.

2 kommentarer

    • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

      Redan innan jag gör det törs jag nästan slå vad om att jag ÄR rik i en global jämförelse.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>