Skam eller lycka?

Rikast

Genom ett tips från en bloggkamrat, har nu till sist förstått hur himla rik jag egentligen är. Den insikten ger mig verkligen något att tänka på.

Först inser jag att jag hade råd att täta kräftor i går kväll och även bjuda på litet vin.

Jag betraktar mig själv som snål, men borde kanske ändå inte fortsätta att agera som en snål person. Eller är det kanske ändå klokt att fortsätta på den inslagna vägen?

Kanske måste jag fundera litet extra vid valet i år. Kanske borde jag rösta på det parti, som jag fördomsfullt tror är de besuttnas parti. Mitt parti gör ju kloka saker för att begränsa de allra rikaste möjligheter att bli ännu rikare. Kan jag verkligen rösta på det partiet ändå som den superrike person som jag nu blivit medveten om att jag globalt är?

Nu är jag för inte rikast i byn och inte heller i kommunen, länet eller landet. Men i världen tillhör jag den dryga tiondelen procent av de rikaste. Det låter så otroligt, att jag misstänker att jag matat in felaktiga siffror på vår familjeinkomst.

I ärligheten namn känner jag mera skam än lycka över att vara så ekonomiskt previligerad bland världens befolkning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>