Pinsamt av KD i Årjäng

Av , , Bli först att kommentera 1

fp_SthlmPride2

Detta är än så länge årets mest patetiska politiska utspel. En nybyggd förskola i Årjäng ska namnges ”Regnbågen” och kristdemokraten Jonas Ås är skarpt kritisk till namnförslaget då han anser att regnbågen förknippas med en ”politisk symbo som är olämplig att ha som namn till en förskola”. Till Sveriges Radio säger Jonas Ås:

Barn som kan få negativt av det här hemma och bli negativt påverkade, det är dem vi måste ta hänsyn till.

Men det socialdemokratiska kommunalrådet Daniel Schützer kontrar med:

Det har blivit den mest använda symbolen för mänskliga rättigheter, och kan man inte ställa upp på det, då tycker jag man är lite snett ute.

Svårt att göra något annat än att hålla med kommunalrådet.

LÄS & LYSSNA PÅ REPORTAGET HÄR

 

Bli först att kommentera

Privat verksamhet driver utvecklingen

Av , , Bli först att kommentera 1

Idag invigdes den ideella föreningen Furans helt nybyggda LSS-boende i Bodbyn. Boendet har sex platser för personer inom personkrets 1 och 2 i LSS och drivs av föreningen. Denna typ av privat verksamhet vill vi inom Liberalerna se mer av, då det är just dessa engagerade medarbetare, styrelse och medlemmar som står för den. Här finns närhet till ledningen, mer makt över sin egen arbetssituation, öppenhet för idéer från boende och personal, trevlig och lugn miljö.

Allt detta leder i sin tur inte bara till mycket låg personalomsättning, låga sjukskrivningstal och lätthet att rekrytera, det leder även till en kreativ miljö för boende och personal som får chansen att utveckla sitt boende och sin arbetsplats. Det är också här vi kan hitta de nya och kanske våghalsiga idéerna, ifrågasättandet av normer och frihet att växa.

Därför är vi positiva till fler privat drivna LSS-boenden och hoppas Umeå får fler sådana framtiden!

 

Bli först att kommentera