Kling för protokoll (C)

Tankar från en grön socialliberal!

En chock i glitter och rosa.

I helgen hade jag besök av min mor och min syster. Jag och min syster gav bort en stockholmshelg till mamma i födelsedagspresent. I helgen ingick musikalbesök. Det blev ”Precilla, öknens drottning” som just nu går på Göta Lejon.

Storryn handlar om tre transor och deras resa genom den australiensiska öknen där en av transorna ska träffa sin son för första gången. Den råa underbältet humorn, catfightsen mellan transorna och omvärldens syn på bussen är riktigt roligt. Samtidigt finns ett uns av allvar i pjäsen. Tick, som spelas va Patrik Martinsson är en förvirrad familjefader som försöker hitta sig själv. Han brottas med sina inre demoner om hurvida sonen Benji kommer att acceptera honom för den han är eller inte. Men bästa insatsen gör Erik Høiby som den unga superfjollan Adam/Felicia. Hen är ett plastiskt fenomen med imponerande sångröst. Även Björn Kjellman gör ett imponerande porträtt av Bernadette Bernadotte, den melankolisk före detta dragdrottning, numera transperson, som alltid har en bitchig replik till hands.

Föreställningen är ett chock i rosa och glitter. Skådespelarna fantastiska och det syns verkligen att de hade roligt på scenen.

Så för er som ska till Stockholm innan den 18 maj, har en kväll över, tveka inte att köpa biljetter till det mest rosa och glittrande slaget i magen ni kan tänka er.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.