Kostbloggen

Morgonpiggt bröd

Här kommer ett tips på hur du snabbt kan få nybakat bröd till morgonfikat utan att behöva knåda ihop de lite fetare sconesen. Lägg gärna på keso med örtsalt eller ett tunt lager färskost med en skinkskiva på. Ha en trevlig nyårshelg!
Rieska – finska kornbröd
3 dl kornmjöl
2,5 dl vetemjöl
0,5-1 tsk salt, gärna Seltin
0,5 tsk bikarbonat
4 dl filmjölk
Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop alla torra ingredienser och blanda väl. Tillsätt sedan filmjölken och rör ihop till en kladdig smet. Ta två plåtar med bakplåtspapper på och strö mjöl över degen samt på dina händer. Dela degen i 4 lika stora bitar och lägg ut 2 st per plåt. Platta ut varje degklump till en kaka på ca 17 cm i diameter och 1 cm hög. Nagga varje kaka med en gaffel innan du stoppar in dem i ugnen i ca 7-8 min. Lägg genast på en bakduk när du tagit ut dem för att undvika hård yta.
/Lina
Leg dietist, lic personlig tränare
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.