Kostbloggen

Pangkakor

Pannkakor är mat som går hem hos både stora och små och då de vanliga tillbehören ofta är sockerrika sådana som sylt, socker eller glass kan det vara en mindre bra vardagsrätt. Genom att förändra antingen själva pannkakan till att bli näringstätare och matigare, eller genom att byta ut tillbehöret mot ett proteinrikare alternativ blir det en bättre balans i slutändan.
Matiga pangkakor:
4 port
2 ägg
6 dl lättmjölk
2,5 dl sojamjöl/mandelmjöl/naturellt sojaprotein
1/2 tsk salt
Vispa ihop äggen med hälften av mjölken, tillsätt mjölet och vispa till en slät smet. Häll ner övrig del mjölk och salt. Stek i sparsamt med rapsolja och använd ca 0,5-1 dl smet per pannkaka.
Proteinrika tillbehör:
– Keso och jordgubbar
– Banan, kakao och en klick kesella 1 % som mixas till en slät kräm
– Ricotta, blåbär och torkad ananas
 
 
/Lina
Leg dietist, lic personlig tränare
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.