KD-Alf Svensson avslöjad: Röstar mot kvinnors rätt i EU-parlamentet

I EU har Alf Svensson kunnat föra en mer kristdemokratisk politik än kollegorna i riksdag och regering. Han har röstat nej till både fri abort och lagstadgad föräldraförsäkring.

Som de flesta svenska ­Europaparlamentariker har Alf Svensson jobbat på utan att få någon större uppmärksamhet på hemmaplan. Medan Krist­demokraterna i Sverige tonat ner konservativa idéer i fråga om abort och kvinnors rätt har Alf Svensson gått åt motsatt håll.

Det menar parlamentarikerna Mikael Gustafsson (V) och Anna Hedh (S) som är kritiska till att han valt att rösta emot flera resolutioner på området.

– Det är allvarligt. Sverige har alltid varit en stark röst på jämställdhetsområdet och har ett rykte om sig att värna kvinnors rättigheter, säger Mikael Gustafsson.

– Alf är Alf och jag blir kanske inte förvånad, men oavsett är det fruktansvärt att någon svensk röstar emot sådant här. Under mina tio år i parlamentet har vi lyckats göra små, små framsteg hela tiden, men nu går utvecklingen bakåt igen, säger Anna Hedh.

 

Läs mer i tidningen ETC här

Etiketter: , ,

En kommentar

  1. cfko

    Jämställdhet mellan man och kvinna i KD är väl inte trovärdigt? Det är väl mer trovärdigt att kvinnan skall tiga i församlingen, eller hur?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>