En kultur-tants fundringar

Betraktelser genom en kultur-tants glasögon.

En kulturtants försvarstal

Kulturskribent Sara Meidell skriver i VK 23 mars att "Kulturtanten är kulturlivets kackerlacka.."och beskriver medelålders kvinnor med kultur intresse som en stor massa som proppen Orvar tar plats på alla evenemang för sina egna ego intressen.

Visst har det alltid varit mindre värt det kvinnor står för och visst har alltid kvinnor över 40 blivit allt mer osynliga för varje år.Men har vi inte kommit längre?

Att fylla på med kultur för att må bra och bara för sin egen skull bör ju vara något för alla,i alla åldrar oavsett kön och Sara Meidell nämner också detta. Varför ska man då kritisera gruppen som faktiskt ser till att kultur i många former finns. Kulturtanten går både på stand-up och Strindberg,både på opera,litteraturafton,nycirkus och konstutställning på Folkuniversitetet.

 Jag vågar säga att kulturtanten står för mångfald i kulturen och motverkar elitismen som finns inom den så kallade finkulturen.Jag tror Sara och andra skjuter budbäraren kulturtanten istället för att inrikta sig på "Gnällkärringarna i kultureliten".

Dessa "gnällkärringar" är inte sällan en man som anser sig veta vad som är rätt  och fel,fint och fult i kulturen. Om dessa( män och kvinnor) fick bestämma skulle det vara lag på vad som är konst och kultur. Ett förlegat gammal tänk som inte släpper in nya grupper som dom Meidell nämnde.

Skäll inte på kulturtanten,må hända biter hon sig fast och struntar i vad andra tycker, men hon bereder också plats och väg för andra än eliten i kulturen.

Inspireras av kulturtanten och njut av kultur !

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.