Skogshuggarsången

Av , , Bli först att kommentera 1

Om jag nu är en Lumberjack and I’m okay måste detta klipp visas omgående. Detta kan vara den låt som fastnar både snabbast och våldsammast. Har man väl börjat nynna finns det ingen väg tillbaka.

 

Bli först att kommentera
Etiketter: ,

100% Heterosexuell musik

Av , , Bli först att kommentera 0

på den HÄR sidan kan man tydligen räkna ut hur straight eller gay ens spotify-spellista är. Vetenskapligt? Nja, men ändå lite småkul.

Jag testade med en tämligen ömsint och inte direkt macho spellista som jag tillägnade Hanna i ett tidigare inlägg. En spellista som ni f.ö. kan lyssna på genom att klicka HÄR.

Svaret kom omgående och löd:

Där ser man. Fråga mig inte vilka normer som musiken bedöms efter, men jag skulle gissa på ganska stereotypa sådana. Det verkar nämligen som om de flesta spellistor bedöms vara 100-procentigt heterosexuella. Till och med när jag petade in Marit Bergmans Casey, hold on (tillika den officiella Pridelåten) hamnade siffran på 100.

Nåja, ett tidsfördriv så gott som något.

Bli först att kommentera
Etiketter: , ,

Home (not so) sweet home

Av , , Bli först att kommentera 0

Tillbaka i verklighetens Umeå efter en morgon modell värre. Tidigt, kallt och ett försenat plan gjorde att energinivån i skrivande stund är lika med noll.

Var det värt det? Oh yes!

Stockholmshelgen innehöll: Hanna, god mat, gott öl, trevligt folk, fotboll (och då var det färdigpratat om den saken), sköna promenader och världens största mellanstora kopp kaffe.

Nu måste jag röra mig mot universitetet för att ta reda på vad jag missat och vad som ska göras till imorgon. Ingen rast, ingen ro.

Bli först att kommentera

Bröd och rockande båtar i Enskede

Av , , Bli först att kommentera 0

En morgon med Hanna, nybakat bröd från bageriet längre ned på gatan och The boat that rocked. Life is good!

Nu ljuder Bo Sundströms version av Everybody knows i bakgrunden samtidigt som solen tittar fram över stenhusen i Enskede. Snart blir det promenad till Söder, tillika det enda Stockholmsområde som känns bekant för min del.

Och till tonerna av Chris Eckmans Yellow submarine (jag är beroende) avslutar jag detta inlägget och kastar mig ut i kylan.

På återhörande

Av , , Bli först att kommentera 0

Stockholm och chokladfestivalen – Here I come!

Bli först att kommentera

En annorlunda version av Yellow Submarine

Av , , Bli först att kommentera 2

Klicka HÄR för att lyssna till en rejält omgjord Yellow Submarine signerad Chris Eckman.

Genialiskt!

Bli först att kommentera
Etiketter: , ,

”Oasis finns inte längre”

Av , , 2 kommentarer 1

Liam ger nu sin syn på Oasis uppbrott:

"Oasis finns inte längre. Och det tror jag att vi alla vet. Så det är överspelat. Det är synd, men sådant är livet. Grejen med Oasis är att vi avslutade Oasis. Ingen annan avslutade det åt oss. Vilket är ganska coolt." – Liam Gallagher till TT/Spektra

Coolt?

På vilket sätt är det coolt? Bröderna kunde inte komma överens och det gick så långt att bandet upplöstes. Det är en enda stor kiché över hur rockband, stora som små, slutar sina dagar. Mig veterligen slutar de flesta band på eget initiativ, vare sig det gäller avhopp, interna bråk eller uteblivna intäkter.

Inom ett år kommer förmodligen ett bråk rörande uteblivna royalties blossa upp.

Sen får vi inte glömma den återföreningsturné som kommer ske i samma sekund som brödernas bankkonton börjar sina. Eller rättare sagt Liams bankkonto då Noel genom åren stod för den absoluta merparten av låtskrivandet.

"Please don’t put your life in the hands
Of a Rock ‘n Roll band
Who’ll throw it all away" – Don’t look back in anger

My hometown…Min hemstad

Av , , 2 kommentarer 1

My hometown. Originalet möter den svenska versionen.

 

Billie the vision & the dancers

Av , , Bli först att kommentera 0

En av Sveriges mest välbevarade hemligheter är, trots deras MySpace-pris på Rockbjörnen-galan, Billie the vision & the dancers. På bandets hemsida får man ta del av indiepop av såväl klassisk som brilliant art, Bandet lägger nämligen ut all sin musik för fri nedladdning, men om ni känner att musiken tilltalar er så finns möjligheter att skänka en liten ekonomisk donation.

Vill ni ha en inkörsport till Billie the visions underbara värld, ladda då ned:

…och därefter är det bara lyssna er fram. Säkert finns där fler låtar ni kan rekommendera vidare.

Sångaren, tillika Zlatan-konnässören, Lars Lindqust skriver mycket tänkvärt och underhållande på sin blogg. Läs den HÄR.

Det här är ett band ni inte får missa.