Veckans Recensioner V.22


———————————————————————————————————————-
Artist: Withershin
Skiva: The Hungering Void
Genre: Black Metal
Utgivningsår: 2010
Bolag: Canonical Hours
Låtar: 3 | Speltid: 15,14 min
BETYG: 555/666

Stockholmsbaserade WITHERSHIN har fastnat i ’90-talet med sin musik och jag fullkomligt ÄLSKAR det!!! 1990-talet gav oss enligt mig det bästa som producerats inom black, death & black/death metal. Det här är inte mitt första möte med WITHERSHIN men däremot så fastnade jag inte riktigt för deras fullängdsdebut "Ashen Banners" (2008), riktigt varför vet jag dock ej, måste nog efter att ha lyssnat på denna nya EP ge skivan en till chans. WITHERSHIN’s musik skulle väl närmast kunnas jämföras med band så som tidiga DISSECTION, dagens WATAIN och diverse andra band som fortfarande rotar sig i den s.k "sling black/dödsen" från ’90-talet. Nej, detta är banne mig satans bra och det enda frustrerande är att detta enbart är en EP på 15 minuter, men det får mig att längta efter en ny fullängdare desto mer.

http://www.myspace.com/withershin

———————————————————————————————————————-
Artist: Fleshgod Apocalypse
Skiva: Mafia
Genre: Technical Brutal Death Metal
Utgivningsår: 2010
Bolag: Willowtip
Låtar: 5 | Speltid: 23,57 min
BETYG: 500/666

FLESHGOD APOCALYPSE spelar teknisk döds av den nya skolan. Jag var till en början villig att avfärda bandet som bara ett till band i skaran av teknisk dödsmetall som satsar på enbart teknikalitet som i sin tur leder till avsaknad av substans i låtskrivandet. Till min förtjusning så  gav jag dock denna EP en ärlig chans och det är jag glad över för att detta tillhör nog toppskiktet av band i denna genre, att skriva låtar verkar vara prio#1 för FLESHGOD APOCALYPSE och sen att de är duktiga musiker får man liksom på köpet. Öppnande spåret "Thru Our Scars" chockar t.o.m med partier av rensång inbakat på ett väldigt bra sätt i den annars så brutala käftsmällen som bandet serverar. Vad många av dagens band i denna genre gör är att baka in metal-core liknande element, men som tur är så ansluter sig inte FA till denna skara. Som lite grädde på moset så river bandet även av en väl framförd cover-version av AT THE GATES klassiska "Blinded by Fear". 5 låtar på ca. 24 minuter är alldeles lagom och perfekt när det kommer till band som FLESHGOD APOCALYPSE, jag tror inte att jag skulle palla av att lyssna på ytterligare 20 minuter utan att riskera att bli uttråkad. Nog för att den avslutande titellåten "Mafia" hade kunnat strykas för att den består enbart av tråkigt och meningslöst piano-plinkande. 

http://www.myspace.com/fleshgodapocalypse

———————————————————————————————————————-

Etiketter: , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>