Arenakonserter

 Vad är tjusningen? 


Där, en halvmil bort spelar just nu ANTHRAX…fy fan vad spännande, ELLER??

Jag har just knappt och jämt förlikat mig med tanken (samt upplevt detta ett par ggr nu) att sitta ner på en konsert. Detta skyller jag dock på åldern, jag orkar inte vara med i moshpiten längre, men att sitta en halvmil från en scen?? Då sitter jag nog hellre hemma och ser på en live-DVD.

Jag förstår ju själva konceptet, ta bara Svensson-arrangemanget THE BIG 4 som sändes på SVT i söndags (som jag för övrigt försökte banda, men misslyckades med för att det blev något galet med timern). Jag kan förstå att det är en jävla energi och gemenskap i luften, detta har jag upplevt på massvis av festivaler genom åren, men att hamna på en läktare längst bort i tjottaheiti där man behöver ett periskop för att lyckas se något kan jag inte förstå förtjusningen i. Jag tycker att det blir nog "opersonligt" och mest bara jobbigt att glo vissa band på festivaler av storlek WACKEN OPEN AIR.   

Är jag bara allmänt tjurig, eller finns det andra som inte heller riktigt fattat det här med massiva stora arenakonserter?

Etiketter: , ,

6 kommentarer

  1. bob

    I hear you, det där är ju helt retarded att betala för att sitta där, man får ju way bättre upplevelse isf framför dvd’n(eller helst blurayen), dessutom så blir ju det en synnerligen otillfredställande akustisk upplevelse att sitta där, måste man prompt stå långt bort så står man bäst framför ljudljustältet.

    För att sammanfatta så såg det där redigt tragiskt ut för att vara helt uppriktig.

  2. Metallbibliotekarien

    Förstår dig verkligen med tanke på var du satt. Skänkte folket vid din position en tanke, utan att ha en aning om att du var där. Satt själv på sektion O4 högt upp, och där funkande det alldeles förträffligt: såg scenen bra och hörde bra också. Dessutom var det gött att kunna sitta ner emellanåt, då även jag börjar bli alldeles för gammal för att mosha som en galning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.