”Så Jävla Metal” på Folkets Bio (Umeå)

Jag har gått och sett framemot DVD releasen (2011-11-30) av denna svenska dokumentär om hårdrocken i Sverige, nu erbjuder dock FOLKETS BIO i Umeå intresserade under tre torsdagar framöver chansen att gå och se denna dokumentär på en bioduk och detta tackar åtminstone jag för. Mer info om detta nedan:

SÅ JÄVLA METAL 
Visas: 24/11, 1/12 & 8/12
Tid: kl. 19:00
Biljettpris: 70 kr
av Yasin Hillborg, Sverige, 2011, 110 min 
Medverkande: Arch Enemy, At The Gates, Bathory, Europe, Hellacopters, November, Satyricon, Hammerfall, In Flames, King Diamond, Celtic Frost, Metallica, m fl.

Om filmen:
Sverige är idag en av världens största producenter av hårdrock. Superstjärnor som Europe och Yngwie Malmsteen har visat vägen till de stora scenerna medan band som Candlemass och Bathory etablerat helt nya genrer. Detta är berättelsen om de personligheter som gjort den svenska hårdrock- och metalscenen till vad den är idag. En fascinerande, rörande och humoristisk historia om hur Sverige blev en världsnation i en av de starkaste och största populärkulturella företeelserna någonsin, full av ögonvittnesskildringar, anekdoter och, såklart, en jävla massa metal! 

Regissören Yasin Hillborg är själv hårdrockstrummis och det har tagit honom över fem år att genomföra detta omfattande filmprojekt. I över 100 intervjuer har han fått ”alla” att medverka, från det tidiga 70-talets November och Neon Rose via Europe och Yngwie Malmsteen till dagens metallgiganter Arch Enemy och In Flames. 

http://www.film.umea.com/folketsbio

Etiketter: , , , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>