Lage Olovsson

Tisdag, alldeles bestämt

Letar en arbetsbrytare som håller sig undan bland spadar av trä, skakelämnen och andra saker som tidigare generationer glömt kvar i ladugårdens innandöme. Man borde ha bifogat en del, liksom man utrustade faraonerna på den sista resan. Skickat med spaden och alltihop. Kapat av en grovt tillyxad skakel eller två och lagt med.

Den finns där, brytaren, det är jag säker på, frågan är bara var. Enklast, eller i alla fall minst svårt, brukar vara att leta någonting helt annat. Då hittar man det man det man behöver. Fast inte just då.

Det ska nämligen bli vedklyvning av. Traven bakom ladugården är frilagd och mentala förberedelser avklarade. Dock, i höstas när hydraulpumpen vallades in så slängde den sig på rygg och skadade sig därvid så svårt att brytaren måste ersättas innan den kan släppas ut igen.
Kanske borde man göra affär av det där med att släpa hydraulpumpen ut och in.
Bjuda till. Hissa flaggan. Låta folk i mängd och massa komma och bese evenemanget.
 

5 kommentarer

  1. Gunnar Pettersson

    Tänk, Lage, att du har börjat blogga. Att du skriver bra har jag vetat länge och desto bättre att du publicerar dig. Jag instämmer med Karin, jag väntar på debutverket.
    Av en ren tillfällighet stötte jag på din blogg i söndags då jag tittade på VK, något jag, storkonsument av tidningar. Numera tittar jag efter bloggen dagligen.
    Fortsätt, du är läsvärd!

    Gunnar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.