Lage Olovsson

att ha ärende

Regnar. Kunde inte låta bli att med foten dika ut några av de laguner som pryder infarten när jag hämtade tidningen.
Var på Älvgården igår. Kom mitt i maten, eller rättare sagt strax efter. Då när många av de boende sitter tysta och eftertänksamma i matsalen. Tänkte att vi är nog alla detaljer i någons oljemålning. Ditduttade för att vi behövs, för att bilden ska bli komplett.
Hajade till då en av de boende stillsamt undrade om vi möjligen hade ärende åt ett visst håll. Själva uttrycket är så ljuvligt. Det andas väglöst land, långeliga tider och vidder av väntan. Det gör liksom ingenting ifall man inte råkar ha ärende just idag. Och skulle det av någon anledning inte alls bli av så är inte heller det hela världen.
”Men har ni möjligen ärende ..”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>