Äckligt disciplinerat, men det sprack..

Spela efter sina förutsättningar
Fredagskvällens match mellan Thoren och Wibax blev en mycket speciell föreställning. Det var nog mycket länge sedan jag såg ett lag spela så konsekvent defensivt som Wibax. Vårda bollen in absurdum. Inte slå bort en passning. Hellre gå bakåt och ta burskydd än riskera att tappa bollen. Och dom gjorde det otroligt bra. Jag räknade till tre missade uppspel på hela första perioden. Och taktiken höll, i två perioder vill säga.
Det låga tempot kom att gynna även Thoren som tog tid på sig med bollen, minimerade antalet chanspassningar och fick ett större lugn i försvarsspelet. Vem kunde tro att det var det som behövdes för spring-och-chanslaget Thoren.
Men så när tredje perioden började ändrade Wibax helt plötsligt taktik. Trots att dom bara låg under med uddamålet. Helt plötsligt lite högre tempo och mycket mer av chansartade passningar upp i banan. Märkligt tyckte jag att tålamodet försvann. Taktikbytet ledde så småningom till allt fler spelvändningar emot dom och till ett avgörande mål bakåt. Mycket överraskande för mig var Erik Nilssons anonyma insats. Har förvisso en mer defensiv roll än under Citytiden men dribbelnumren, de finurliga spelet och de snabba kontringarna lyste med sin frånvaro.

Var Thoren bra då?
Det är mycket svårt att säga med den matchbild som vi fick se. Men misstagen var helt klart färre. Och boxspelet utan anmärkningar. Dom tre målen kom väl inte till på grund av något skönt klapp-klapp spel utan genom starka individuella prestationer av intuitiva målgörare. Men tre poäng är tre poäng och de ger litet arbetsro till prövade spelare och ledare.

VK-sportens nyhetsvärdering
Slog upp dagens VK för att kolla vad dom skrev om matchen. Inte lätt att hitta. Först hittar man andraligans hockeylag Björklöven som fick nästan ett helt uppslag efter förlusten mot bottenlaget Olofström. Nästan obegripligt. Bläddrade vidare och hittade nästan en hel sida om Umeå BSKTs seger mot topplaget LF Basket. Det var väl välförtjänt och fredagens överlägset största sporthändelse i Umeå. Bläddrade förtvivlat vidare och jo, på sportsida åtta fanns en notis. Den låg tillsammans med referaten från hockeyns Div 2B och 2C. Alltså i paritet med Norsjö-Lycksele 2-3 och Vindeln-Höga Kusten 10-3.
Så värderar VK sportnyheter. Men det är väl så att presterar man inte så finns man inte..Om man inte heter Björklöven förstås. God Morgon

2 kommentarer

  1. Herman.

    Självklart ska löven ha helstidor med tanke på intresset i Umeå. Dumt att ifrågasätta det. Drar man i snitt över 3000 i sina hemmamatcher kontra Thoren med sina 150 så känns det konstigt att gnälla över det. Men jag håller med att en liten notis i samma forum som hockeyns korpserier är skralt.

    Men fortsätt skriva i din blogg, du berör och har många poänger. Trevlig helg!

  2. Leif Lundberg (inläggsförfattare)

    När hockeyn blir utsatt på nåt sätt så försvarar man sig alltid med åskådarantal. Det finns många andra sätt ex vis antalet utövare och vad olika sporter kostar/seriepoäng. I det här fallet gällde det dock VK-sportens bevakning av olika sporter. Vidhåller att det finns en snedvridning till hockeyn fördel.
    Såklart fortsätter jag…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.