Ännu en speciell match

Om fredagens match mellan Thoren och Wibax var speciell så var söndagens mellan Dalen och Warberg också rätt märklig.
Dalen fick en toppinledning med två mål på deras första chanser. Då stod klockan på 3.37. I övrigt tyckte jag att perioden var rätt jämn med ett något vassare Dalen. Warberg fick ett snabbt reduceringsmål i andra periodens första minut. Och nu började matchen svänga. Andra perioden klart till Warberg trots att Dalen utökade till 3-1.
Den tredje perioden dominerade nästan totalt av Warberg. Och ändå går Dalen till ledning med 4-3 6 min kvar.

Varför var då matchen märklig, Jo, Warberg förmådde inte, trots stort spelövertag, göra mål av egen kraft. Tre av de mål de presterade var bjudningar/tappade bollar i fel läge från Dalen. Så matchbilden förespådde ingen oavgjord match. Trots bjudningarna kunde Dalen ha vunnit. Och ser man till matchbilden så borde Warberg ha vunnit stort.
Jag tyckte att rättvisa skipades när den återuppståndne Martin Emanuelsson satte segermålet i sudden.