Optimismen som kom av sig…

För några inlägg sedan hyllade jag Umeinnebandyns framfart i seriespelet. Lagen tog seger efter seger. Nu verkar det som om det kommit av sig igen.
Pixbo-Iksu 5-2
Dalen damer – Djurgården 2-7
AIK – Dalen herrar 8-3

Men ett lag håller i segertrenden. Thoren bortaslog serieledarna Gävle med 3-0. Oerhört starkt och den hägrande kvalplatsen känns komma allt närmare. Erik Ställ rapporteras varit rena väggen och det bådar ju gott för slutspurten. En annan nyckelspelare, Fredrik Edholm, stod för 2 mål och 3 poäng.

Nu rapporteras det att Thoren knutit till sig ett oväntat nyförvärv. Max Wahlgren var namnet. En välkänd profil för Umefansen som spelat både för RIG och Dalen. Han har dessutom tillbringat mer eller mindre tid i flera andra klubbar. Hur som helst en sniper av rang och”på äldre dar” också en assistproducent. Sportchefen Peter Sjöström kallar honom bl a för en obekväm spelare. Han menar förstås då för motståndarna. Nu är det väl upp till tränarna att se till att han inte också blir obekväm för de egna spelarna. Ingen enkel kille vad man sett och hört. Men nu gäller det ju bara fem matcher…

Det ser ju nu helt plötsligt ljust ut för Thoren. 3 poäng upp till kvalstrecket med 5 omgångar kvar. Tittat man på spelschemat så har Thoren ett relativt enkelt sådant framöver. Tuffast har nog TT det med bortamatcher mot såväl Gävle som Djurgården. Å andra sidan är väl de båda topplagen klara för kval vid den tiden och då inte behöver förta sig. En spännande upplösning väntar i Allsvenskan Norra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.