Två flugor i en smäll…

Nja, nu är det kräftgång igen om man ser över det hela. Visserligen vann Dalens damer borta mot Jönköping och Umeå City var än en gång nära poäng men..
Dalens Herrar blev utskåpade på hemma(borta) plan av Pixbo i Övik. Iksu hängde inte riktigt med mot serieledande Mora som sprang ifrån till 5-2.

Utropstecknet i helgen stavas Thoren. Igen är man beredd att säga. Segern mot kvalplatskonkurrenten Järfälla var kassaskåpssäker. Jag stod och snackade med en känd innebandyprofil under matchen. Vill inte avslöja hans namn men han är känd för att vara absolut bombsäker på matchklockan. Vi hade trevligt där så att koncentrationen på matchen blev väl lidande. Men helt säkert så såg jag ett helt överlägset Thoren i första perioden. 2-0 var i underkant. De återstående två perioderna uppvisade Thoren ett dösäkert försvarsspel och fick Järfälla ett läge så stod Ställ där. Har nog aldrig sett honom bättre än han är just nu.
Nyuppflyttade Niklas Fransson gjorde ett gott intryck. Han har mycket speed i kroppen och arbetar hårt.
Fanns det minus då?. Jo, nyförvärvet Max Wahlgren var mycket anonym i matchen och gick därifrån poänglös. Ovanligt för den mannen. Behöver nog fler matcher. Även giganten Calle Carlbom levererade under pari och det samma gäller för Fredrik Edholm. Ska man gnälla på nåt mer så får det bli en repris från förut. Skottförmågan kan höjas väsentligt på många händer. Thoren borde ha gjort åtminstone en 3-4 mål mer.

Förresten, det här med mål. Thoren har nu, i två toppmatcher, släppt in 2 mål. Ett snitt på 1 mål/match. Ett tag i höstas låg Thorensnittet på dryga 8 insläppta mål. En viss skillnad.

Två flugor i en smäll? Jo, vinst mot Järfälla och förlust för TT mot Täby gör att Thoren för första gången går upp på kvalplats. Närmast ett mirakel…