Kvaljakten gick i stå…

Thoren klämde till med ytterligare en seger igår. Vilken gång i ordningen kan man knappt hålla räkningen på. Man ångar bara på. Salem hamnade i brygga nästan direkt när det stod 3-0 på tavlan men de tilläts att snabbt komma igen till 3-3 innan periodpausen. Här såg man gammal synder hos Thoren att slappna av ledning. Salem visade också stor effektivitet med 3 mål på 6 skott.

Andra perioden liknade ställningskrig innan Thoren ryckte till 5-3 på drygt två minuter. Efter två mål en bit in på tredje perioden så var matchen över. Det kändes inte oroligt nån gång i matchen om man ska vara ärlig. Salem spelade rakt och enkelt med distinkta avslut. Märkligt att 90% av dom kom från ”högra tekningscirkeln” om man talar hockeyspråk. Om Thoren uppfatade det eller inte vet jag inte men om så hade det varit mycket enklare att försvara sig.

Vad betydde då segern? Jo, den var helt nödvändig för att hålla sig kvar i jakten på en kvalplats. Märkligt nog så förbättrades inte läget nånting efter som alla tre konkurrenterna också vann. Nu blir Thoren tvingade att vinna båda återstående matcherna mot två lag som kämpar för sin existens i serien. Och båda matcherna går på bortaplan. Inte alls enkelt. Å andra sidan så kan man säga att om man inte klarar det pressen så har man kanske ingenting att göra i ett kval.

Dalen kämpade till sig en poäng i Warberg efter underläge 0-3. Starkt. Nu får vi en avgörande ”kvalmatch” nästa helg då man möter Mullsjö hemma. Vinst ger slutspel.