LanaLacag

Tänk till en gång extra innan du tar smslån

Av , , Bli först att kommentera 1

Tänk till en gång extra innan du tar smslån

Igår hände något som jag inte trodde var möjligt. Jag var och tog en fika med en nära vän och vi börjar prata om pengar och lån. Anledningen till detta är att min vän, som nyligen är gift, planerar på att utöka familjen och vill då i samband med detta flytta ut från staden och till en villa. När jag hörde med henne om hon sparat ihop några pengar så suckade hon och sa att så inte var fallet. De verkar dock ha tur eftersom att hennes man har sparat ihop en del och hans föräldrar tänkt ställa upp på ett hörn. Vidare är det tur att vi bor i den del av landet där det inte är så jättedyrt att köpa bostad.

Hur som helst efter att vi snackat en del kom det fram att min väninna tagit smslån och hamnat i inkasso. Jag blev så fruktansvärt chockad eftersom att jag inte trodde folk använde sig av detta längre. Men tydligen är så inte fallet. Problemen kring detta var många, inte minst att hon inte berättat för sin man om detta. Jag blev så arg att jag senare på kvällen ringde upp henne och sa att antingen berättar du detta för din man eller så berätta jag det. Hon gick då och berättade och det blev ett j*vla liv i telefonen.

Jag läste igenom en del om smslån senare på kvällen och det verkar fortfarande vara väldigt stort.  Har du ont om stålar och funderar på att ta ett smslån så är det några saker jag verkligen vill rekommendera innan du beslutar dig.

Viktigt att veta innan du tar ett smslån online

Ett smslån, även känt som snabblån eller microlån, är ett litet lån med vanligtvis höga avgifter. Avgifterna förknippade med ett smslån är dessutom i vissa fall extremt höga. Till exempel kan ett 1000 kronors smslån medföra en 250 kronors avgift.

Inte nog med detta. Lånen kan också ha extremt höga räntor UTÖVER aviften. Om du inte betalar lånen omedelbart kommer du att ackumulera alltför stora avgifter från räntan. Det är inte ovanligt att räntorna på ett snabblån överstiger det belopp du lånade i början. Mellan avgifter och räntor kan det belopp du är skyldigt skyra ut ur kontroll innan du kan göra något åt ​​det.

Smslån är riktade mot personer som har dålig kredit eller ingen kredit. Att förvänta sig att personer med dålig eller ingen kredit att hantera lånen på ett ansvarsfullt sätt är orealistiska ibland tyvärr. Det kan låta som en bra idé att ta ett kortfristigt lån tills du får betalt, men många som tar lånet finner att de håller det på kort sikt och lånet blir till ett långsiktigt lån som ackumulerar avgifter och ränta.

När du lånar några tusenlappar måste du betala pengarna så fort som möjligt. Lånen är vanligtvis kortfristiga. Du kan till exempel låna 5000 i två veckor. På två veckor är beloppet vanligtvis inställt på automatisk utbetalning från ditt bankkonto. Om du inte har pengar i ditt konto samlar du avgifter. Först av allt kommer du att få avgifter från ditt bankkonto. För det andra kommer du att ackumulera avgifter från lönebetalningsbolaget för att inte betala ditt lån i tid.

Snabblån hjälper inte att förbättra din kredit. De flesta betalningsrörelsebolagen rapporterar inte aktuella betalningar till kreditrapporteringsbyråer. Så du kan betala dem i tid och det förbättrar inte din kredit värdering i alla fall. Om du misslyckas med att betala ditt lån rapporterar du dock negativ kontoinformation till kreditupplysningen.

Om du mot all förmodan måste ta ett lån så börja alltid med att jämföra smslånen. Det finns vissa aktörer som är gratis att låna från om man betalar tillbaka inom 30 dagar. Det blir dock väldigt dyrt om man missar det. Min slutpunkt på det här inlägget är dock att försök alltid i så stor utsträckning som möjligt att fundera över om det verkligen är värt det eller om du kanske kan få lån från något annat håll, exempelvis från släkt eller vänner.

Bli först att kommentera

Tagit tag i träningen igen!

Av , , Bli först att kommentera 0

Jag vet egentligen inte hur många gånger jag har satt igång och tränat. Det har blivit allt ifrån att jag köpt ett kort på simhallen till gymkort till vanliga löppass.

Nu har jag dock ännu en gång bestämt mig för att börja gymma. Tänket den här gången att sikta in mig på att inte ha några ”kroppsliga mål”. Jag tror att det är bättre att ha som mål att gå och träna 3 gånger i veckan istället att ha som mål att bli mer fit till exempel. Detta blir man ju ändå om man går till gymmet. Inte nog med det. Det kanske viktigaste med att gå och träna, för de flesta människor, är den generella hälsan. Jag tänker på det psykiska välmåendet som verkligen blir bättre om man tränar.

Hur som helst så har jag även köpt lite mineraler och vitaminer. Jag kollade runt bland alla E-handelsbutiker och letade efter rabattkoder tills jag såg något bra erbjudanden.

 

I e-handel och online shopping är en kupongkod eller promo-kod en datorgenererad kod bestående av bokstäver eller siffror som konsumenter kan komma in i en kampanj på en webbplatss kundvagn (eller kassa) för att få rabatt på deras köp.

 

Typer av rabattkoder på nätet

De flesta kupongkoderna erbjuder rabatter för inköp på nätet, till exempel en fast rabatt, en procentsats av hela inköp, gratis frakt eller annan rabatt som annonseras av försäljaren. Det finns som antal fraser som används för att innebära kupongkod, inklusive följande: kampanj- eller kampanjkod, rabattkod, offerkod, presentkod, digital kupong och liknande variationer.

Varför sidor erbjuder rabattkoder

Online-försäljningsplatser erbjuder kupongkoder som ett incitament för köpare att köpa från deras hemsida. Många online-återförsäljare erbjuder inte kupongkoden direkt på webbplatsen du handlar med, utan ställer in koderna i affiliateprogram eller erbjuder kampanjkoder som är enda lediga i nyhetsbrev eller detaljerade blogginlägg. Vissa butiker kommer att innehålla online orderkupongkoder i tryckt reklam och andra former av affärslitteratur.

Kupongkodswebbplatser

Förutom att hitta kupongkoder som erbjuds direkt av en online-försäljare finns det ett antal webbplatser som spårar nya kupongerbjudanden från köpmän över hela världen, till exempel Coupons.com, Coupon Cabin eller RetailMeNot. Dessa webbplatser samlar vanligtvis tusentals aktuella, online-inköpskoder på ett ställe.

Vissa webbplatser innehåller koderna för shoppare att kopiera och klistra in i handlarens kundvagn, medan andra kräver att du klickar på en affiliate-länk (vanligtvis en länk för hänvisningskod) från kupongsidan till webbplatsen och har rabattkoden applicerad automatiskt. Jag kollade här och såg att det fanns en hel del bra rabattkoder och erbjudanden. De verkar uppdatera ganska regelbundet dessutom: https://www.kosttillskottguiden.nu/erbjudanden-och-rabattkoder/svenskt-kosttillskott

 

 

Tränar du något?

 

Bli först att kommentera

Blodtrycksmätare till min gamle farfar

Av , , Bli först att kommentera 0

Min farfar har länge levt med ett högt blodtryck. Detta har resulterat i allt från medicinering till att han behövt ”ta det lite lugnare” än han egentligen velat.
För en vecka sedan passade jag och min pappa på att beställa en blodtrycksmätare som vi kan ha hemma hos farfar.

 

Vad är egentligen ett normalt blodtryck?

Normalt blodtryck för vuxna definieras som ett systoliskt tryck under 120 mmHg och ett diastoliskt tryck under 80 mmHg. Det är normalt att blodtrycket förändras när du sover, vaknar eller är upphetsad eller nervös. När du är aktiv är det normalt att ditt blodtryck ökar. Men när aktiviteten stannar, återgår ditt blodtryck till ditt normala baslinjeområde.

Blodtrycket stiger normalt med ålder och kroppsstorlek. Nyfödda barn har ofta mycket låga blodtryckstal som anses vara vanliga för spädbarn, medan äldre tonåringar har antal som liknar vuxna.

 

Hur kan man undvika högt blodtryck?

1. Minska saltintaget:
Salt är inte bra när det gäller högt blodtryck. Medan salt sannolikt inte är offentlig fiende nr 1, kan det orsaka problem för vissa saltkänsliga individer. Natrium kan locka vatten ut i blodet vilket kan öka blodvolymen och blodtrycket. Det mesta av saltet i våra kostvanor kommer från bearbetade livsmedel. En utekväll som slutar upp i en rejäl portion snabbmat är alltså en riktigt dålig idé. Både på grund av alkoholen (som även den är dålig om man har högt blodtryck) men även eftersom det är lätt hänt att vi slutar vår kväll med någon riktigt salt snabbmat.

2. Gå ”bananaz”

Vi vet att kalium minskar de skadliga effekterna av natrium. Ju mer kalium man får i sig  ju mer natrium utsöndras genom urinen. Det är inte allt detta super viktiga mineral gör för att minska blodtrycket heller. Kalium lättnar spänning i dina blodkärlsväggar vilket hjälper till att minska blodtrycket. En medelstor banan har cirka 420 mg kalium och är lätt att inkludera i frukosten eller som ett mellanmål på eftermiddagen. Det rekommenderade kaliumintaget för en genomsnittlig vuxen är 4 700 mg per dag. Sötpotatis, kyckling, broccoli, ärter, Lima-bönor, tomater, potatis och citrusfrukter är utmärkta kaliumkällor också.

3. Gå ner i vikt – Om du behöver

Att vara överviktig ökar risken för en mängd sjukdomar inklusive hjärtsjukdom. Övervikt ökar också chansen att du kommer att utveckla högt blodtryck (om du inte redan har det) och detta kan vara mycket illa för din hjärthälsa. Att förlora så lite som några kilon kan hjälpa till att sänka ditt blodtryck och förbättra hjärthälsan.

 

Blodtrycksmätare

Vi valde att köpa en omron blodtrycksmätare. Vi har bara provat den två gånger än så länge men det verkar som att den fungerar bra.

Har du högt blodtryck?

 

 

 

 

Bli först att kommentera

Dora utforskaren – Vart försvann Dora?

Av , , Bli först att kommentera 0

Jag vet inte om ni kommer ihåg men det gör åtminstone jag!

dooraDora utforskaren var ett TV-program som gick på bland annat barnkanalen för ett par år (?) sedan. Mitt brors dotter älskade att titta på Dora, tillsammans med Boots, på alla hennes upptäcktsfärder. Till skillnad från många andra program var Dora Utforskaren väldigt inriktat på att lära barn saker – främst språk – vilket uppskattades väldigt mycket. Att kombinera ”lek och lär” är något jag själv tycker är ett väldigt bra koncept för mindre barn. Egentligen är det ett bra knep att ta till i arbetslivet med. Allt som man tycker är roligt görs vanligtvis med ett ökat engagemang. Även motivationen brukar få sig en ordentlig push uppåt av konceptet.

Till er som inte känner till Dora eller har sett det så kommer här lite bakgrundsfakta.

Dora Utforskaren är en amerikansk pedagogisk animerad TV-serie skapad av Chris Gifford, Valerie Walsh och Eric Weiner. Barnprogrammet blev en vanlig serie år 2000. Visningarna utfördes i början på Nickelodeon inklusive den associerade Nick Jr-kanalen. Den visade på CBS fram till september 2006. En spansk-dubbad version introducerades som en del av utvecklingen för att kunna lära spanska barn engelska. Detta skedde från och med september 2006. Sedan april 2008 har denna version av programmet genomförts och framfört allt mer ofta för barn som har engelska som modersmål. Serien är samproducerad av Nickelodeon Productions och Nickelodeon Animation Studio. Dora Explorer, som är det engelska namnet, är en av Nick Jrns längsta spårshistorier. Under den sjätte säsongen blev showen Nick Jr.-serien med de flesta episoderna någonsin. Det vann ett Peabody Award 2003 ”för enastående insatser för att göra en trevlig upplevelse för förskollärare.” Det slutade den 5 juni 2014 efter 8 årstider och 172 episoder.

 

Men varför slutade avsnitten produceras?

Det kanske egentligen bara är jag som är ”girig” och alltid vill ha mer hela tiden. Med tanke på hur många avsnitt som har producerats kanske det helt enkelt var dags att lägga ner. Jag tror dock fortfarande på ”lek och lär”-konceptet och är övertygad om att detta kommer fortsätta hjälpa barn med sitt lärande. Jag har nu, efter lite googlande, sett att det också faktiskt har kommit uppföljare som handlar om Doras olika vänner. Kanske något jag ska tipsa min bror om!

 

Har du några erfarenheter av Dora utforskaren?

 

Bli först att kommentera

Hej världen!

Av , , Bli först att kommentera 0

Hej Världen!
(som var namnet på det första programmet man fick skapa i programmeringskursen jag nyss gick)

Syftet med min blogg är att diskutera allt jag tycker är intressant. Och med tanke på att jag har lätt för att intressera mig för nya saker, men minst lika lätt för att tröttna, kan denna blogg komma att bli rätt så bred.

Jag uppskattar kommentarer så om det är något du håller med mig om eller kanske motsätter dig så får du gärna skriva någon rad.

Jag hoppas du som läser detta har haft en bra helg än så länge!

Må väl – så hörs vi om ett tag igen :)

Bli först att kommentera