LanaLacag

Tänk till en gång extra innan du tar smslån

Tänk till en gång extra innan du tar smslån

Igår hände något som jag inte trodde var möjligt. Jag var och tog en fika med en nära vän och vi börjar prata om pengar och lån. Anledningen till detta är att min vän, som nyligen är gift, planerar på att utöka familjen och vill då i samband med detta flytta ut från staden och till en villa. När jag hörde med henne om hon sparat ihop några pengar så suckade hon och sa att så inte var fallet. De verkar dock ha tur eftersom att hennes man har sparat ihop en del och hans föräldrar tänkt ställa upp på ett hörn. Vidare är det tur att vi bor i den del av landet där det inte är så jättedyrt att köpa bostad.

Hur som helst efter att vi snackat en del kom det fram att min väninna tagit smslån och hamnat i inkasso. Jag blev så fruktansvärt chockad eftersom att jag inte trodde folk använde sig av detta längre. Men tydligen är så inte fallet. Problemen kring detta var många, inte minst att hon inte berättat för sin man om detta. Jag blev så arg att jag senare på kvällen ringde upp henne och sa att antingen berättar du detta för din man eller så berätta jag det. Hon gick då och berättade och det blev ett j*vla liv i telefonen.

Jag läste igenom en del om smslån senare på kvällen och det verkar fortfarande vara väldigt stort.  Har du ont om stålar och funderar på att ta ett smslån så är det några saker jag verkligen vill rekommendera innan du beslutar dig.

Viktigt att veta innan du tar ett smslån online

Ett smslån, även känt som snabblån eller microlån, är ett litet lån med vanligtvis höga avgifter. Avgifterna förknippade med ett smslån är dessutom i vissa fall extremt höga. Till exempel kan ett 1000 kronors smslån medföra en 250 kronors avgift.

Inte nog med detta. Lånen kan också ha extremt höga räntor UTÖVER aviften. Om du inte betalar lånen omedelbart kommer du att ackumulera alltför stora avgifter från räntan. Det är inte ovanligt att räntorna på ett snabblån överstiger det belopp du lånade i början. Mellan avgifter och räntor kan det belopp du är skyldigt skyra ut ur kontroll innan du kan göra något åt ​​det.

Smslån är riktade mot personer som har dålig kredit eller ingen kredit. Att förvänta sig att personer med dålig eller ingen kredit att hantera lånen på ett ansvarsfullt sätt är orealistiska ibland tyvärr. Det kan låta som en bra idé att ta ett kortfristigt lån tills du får betalt, men många som tar lånet finner att de håller det på kort sikt och lånet blir till ett långsiktigt lån som ackumulerar avgifter och ränta.

När du lånar några tusenlappar måste du betala pengarna så fort som möjligt. Lånen är vanligtvis kortfristiga. Du kan till exempel låna 5000 i två veckor. På två veckor är beloppet vanligtvis inställt på automatisk utbetalning från ditt bankkonto. Om du inte har pengar i ditt konto samlar du avgifter. Först av allt kommer du att få avgifter från ditt bankkonto. För det andra kommer du att ackumulera avgifter från lönebetalningsbolaget för att inte betala ditt lån i tid.

Snabblån hjälper inte att förbättra din kredit. De flesta betalningsrörelsebolagen rapporterar inte aktuella betalningar till kreditrapporteringsbyråer. Så du kan betala dem i tid och det förbättrar inte din kredit värdering i alla fall. Om du misslyckas med att betala ditt lån rapporterar du dock negativ kontoinformation till kreditupplysningen.

Om du mot all förmodan måste ta ett lån så börja alltid med att jämföra smslånen. Det finns vissa aktörer som är gratis att låna från om man betalar tillbaka inom 30 dagar. Det blir dock väldigt dyrt om man missar det. Min slutpunkt på det här inlägget är dock att försök alltid i så stor utsträckning som möjligt att fundera över om det verkligen är värt det eller om du kanske kan få lån från något annat håll, exempelvis från släkt eller vänner.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>