Ökad sysselsättning!




Enligt Göran Norman finns det idag på kommunens bord över 200 bygglovs ärenden som är under behandling. Dessa ärenden är jobb inom kommunen som väntar på att startas upp. Några av dessa riskerar att inte sättas i verket när handläggningen tar för lång tid och är för omständig. Den allmänna uppfattningen bland kommunens politiker är att öka sysselsättningen och så ligger man och försenar satsningar pga underbemanning av handläggare.

Företagarna i Storuman har i en enkät frågat politiker om hur stor överkapacitet av industrilokaler man anser att kommunen ska ha. Svaren tenderar att hamna vid ungefär 10%. I Hemavan har företagen en längre tid efterlyst mark för ett industriområde för etableringar och utveckling av verksamheterna men denna fråga är fortfarande olöst. För mig är det viktigare att täcka behov som redan finns innan man börjar att bygga överkapacitet för att ha ifall ett behov uppstår.

Med kontroll på utgifterna och ökad sysselsättning kan vi utveckla kommunen med god omsorg för våra äldre, bra skola för våra barn och ungdomar och ett brett fritidsutbud i hela kommunen.

 

Kryssa i valet!

 

Etiketter: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.