Larsa Rännar, Umeå

Tänk vad som hänt sen 1972

Körde förbi Sofiehemsskolan i kväll. Där satt många och grillade vid en cementring på skolgården. Tror jag i alla fall. När jag gick ut 6:an där 1972 så var det inga grillningar på skolgården. Jag minns att vi dan före skolavslutningarna gick upp på vinden med papperskassar fyllda med året jobb. Men 6:an då fick vi ta med oss allt hem.

Jag blir jättenostalgisk när jag tänker tillbaka. Men flytten från Sofiehem ner på stan till Mimer det var ett stort steg.
I morgon är det skolavslutning och vi har bussat in konfirmanderna från Norrbyskär.
Just innan vi åkte in så lyssnade jag på SR P1 ett program med Elisabeth Höglund som redaktör. Hon tog upp flera intressanta saker bl a en annonskampanj som Humanistiska krafter iscensatt mot bla Svenska kyrkan eller snarare för att väcka debatt om medlemsskap i olika religiösa samfund. Bakgrunden var en helsides annons i dagspressen med svenska flaggan på.

Lennart Koskinen, biskop i Visby blev uppringd och fick svara på olika frågor.
Jag tycker verkligen att det som framkom av kritiken mot Svenska kyrkan var så oerhört gammalmodigt och andades precis som Koskinen uttryckte det 1950-tal. Det var ju då som striderna mellan teologerna och Ingemar Hedenius stod.

Alltså ni humanetiker ni skjuter över målet. Gå och slåss med nån som ni verkligen vet nåt om. Era uttalanden om olika teologiska överväganden är ju bara så gamla. När var ni i kyrkan senast?

Härom veckan när jag lyssnade på Jonas Gardell tillsammans med 600 andra i Tegs kyrka då stod det klart för mig att ni inte har en susning av vad ni pratar om.
Kyrkan är ingen maktfaktor och j ag som präst har titeln VDM det heliga ordets tjänare. Jag ogillar skarpt att ni försöker framställa mig som en människa som förtrycker och förnedrar människor.
Kom igen. väx upp och lev i nuet.

Hare´

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.