Lars Eliasson

Gott Nytt År

Av , , 1 kommentar 6

Årets sista dag med en vacker soluppgång på Baksjöstigen. Nu är det inte många timmar kvar av 2010.

Gott Nytt År 2011 tillönskas alla!

1 kommentar

-28 på julafton

Av , , Bli först att kommentera 7

Lite för kallt för skidåkning. Bitande på promenaden. Bäst att vara inomhus och elda.

GOG JUL till alla!

Bli först att kommentera

Lönsamt skogsbrukande

Av , , Bli först att kommentera 4

I den årliga skogsbarometern som görs på uppdrag av LRF Konsult och Swedbank framkomer att skogsägarna i Norrland är nöjdast i hela Sverige.Hela 71 % av skogsägarna i Norrland är nöjda med lönsamheten Det svänger fort i skogen och den djupa lågkonjunkturen är övervunnen.

Mer än hälften av virket till skogindustrin kommer från privata skogsägare som därför han en viktig roll för råvaruförsörjning,lönsamhet och produktion av några av landets viktigaste exportprodukter.

Bli först att kommentera

Vinterbild från Granberget

Av , , 1 kommentar 7

En vacker vinterbild från Granberget utanför Vilhelmina. Visst är även vintern vacker!

1 kommentar

Vackra Oktober

Av , , Bli först att kommentera 8

Det kan vara otroligt vackert i Oktober när solen lyser på det snötäckta landskapet.

Bli först att kommentera

Älgkött

Av , , Bli först att kommentera 5

Har jagat älg i veckan som gått. Idag har vi styckat kött , malt köttfärs och fryst in. Älgkött är verkligen en förstklassig råvara som produceras naturligt i våra skogar, utan konstgjorda tillsatser. Dessutom är det viktigt att älgstammen hålls lämpligt stor så att inte ett alltför stort antal älgar äter upp våra fina tallplanteringar.

Bli först att kommentera

Demokrati i Kina

Av , , Bli först att kommentera 3

Nobels fredspris gick till en kinesisk regimkritiker. Det är en oerhört viktig markering att Kina måste öppna sig och demokratiseras för att få full acceptans av världssamfundet. Kina växer sig allt starkare som ekonomisk världsmakt. Det är viktigt att inte falla undan för påtryckningar från den kinesiska regimen, vilken inte tolererar någon opposition. Jag hoppas att den dag kommer då även kineserna har samma demokratiska och öppna samhälle som vi har.

Bli först att kommentera

Är ramadan lika viktig som jul?

Av , , 16 kommentarer 8

Lars Ohly tycker att skolans undervisning om ramadan är lika viktig som undervisningen om julen. Det tycker inte regeringen och det tycker inte jag. Kristendomen har en särställning i Sverige och har präglat vår historia i 1000 år.

Givetvis är alla religioner lika värda och det är oerhört viktigt att det ges en god undervisning om de stora religionerna för att vi ska förstå varandra i det svenska samhället.

Det kristna budskapet om alla människors lika värde är en grundpelare i vårt svenska samhälle. Jag tycker att det budskapet är oerhört mer aktuellt nu än någonsin när Sverigedemokrater rusat ut från Storkyrkan därför de inte ville höra på prästens predikan som innehöll det centrala i det kristna budskapet.Människors lika värde.

16 kommentarer

Vindkraftsel är dyr

Av , , 3 kommentarer 3

 

I en rapport gjord av Pricewaterhouse Coopers på uppdrag av basindustrins samarbetsorgan, visas att el från nya vindkraftverk kostar 64 öre per kilowattimme. 

El från nya kärnkraftverk kostar 30-42 öre per kilowattimme och även el från vattenkraft är betydligt billigare än vindkraftselen, när man rensar bort skatter och bidrag.

Även om jag inte är någon kärnkraftsentusiast så tror jag att vi måste behålla kärnkraften under överskådlig tid medan alternativen utvecklas.

Vindkraften byggs ju ut med stöd av subventioner från elcertifikaten och ger en ökande andel av elproduktionen.Jag tycker att vi får se upp så att det blir en alltför snabb och omfattande utbyggnad.Kommunerna har ett ansvar i sin planering att se till att utbyggnaden sker där det är lämpligt och att stora områden fredas helt. Ett exempel på detta är ju att vi i Vilhelmina valt att inte tillåta vindkraftsexploatering i Stekenjokkområdet. 

 

3 kommentarer

Ullenhag ny minister

Av , , 1 kommentar 7

Nu har Fredrik Reinfeldt presenterat sina nya ministrar. Jag är glad att Erik Ullenhag blir ny integrationsminister och biträdande arbetsmarknadsminister. Erik har varit riksdagsman tidigare och har gjort ett bra jobb som partisekreterare.Grattis Erik till ministerposten!

1 kommentar