En härlig dag

Det blev en dag fylld av kraft denna fina lördag. Jag upphör aldrig att förvånas över hur väderberoende jag är. En mulen dag eller en regnig dag gör att jag känner mig nere nio gånger av tio, trött, orkeslös. Det är som om det grå lägger sig som ett regnmoln runt hjärnan. När sen solen skiner, studsar alla mina sinnen upp och ropar hurra! Varefter även jag studsar upp och kastar mig över livet med god aptit.

angel-1009342_1920

Å andra sidan, om det blir mycket sol länge, ja då blir det för mycket och jag blir nedstämd igen. Då kan i stället ett rejält regn och några mulna dagar få mig att komma i balans. Märkligt, men detta har mest troligt med min stresshjärna att göra. Ljuset och allt det vackra därute formligen ryter åt mig ”Gör något! NU!! Passa på medan tid är!!!”. Dessvärre kan inte min hjärna skilja på positiv stress och negativ och jag blir överladdad och sen urladdad.

En annan nackdel med det så här års tilltagande ljuset är att jag får allt svårare att komma till ro. Lägg där till att växlingen mellan sommar- och vintertid skapar oreda i mitt nervsystem, med sömnproblem oro – och igen, stress. På senare år har dock sömnproblemen blivit ett mer permanent inslag året om och följaktligen blir omställningarna inte riktigt lika svåra längre. Alltid något, i en tillvaro där jag upptäcker det ena ålderstecknet efter det andra.

Men åter till denna fina lördag. Sov gott och vaknade vid det för mig perfekta klockslaget. Morgonen förflöt i perfekt harmoni och i stället för den planerade träningen åkte jag till bästa vännen, för en lång promenad och lite eftermiddagsfika.

Härligt och trevligt. Med hem fick jag både älgfärs och en sommarplanta av åtrådd sort. På vägen dit hade jag handlat och fyndat fyra fina pelargoner och en finfin solros. Plus lite annat, som ska göra mina utemiljöer till en fager syn för ögat för mig själv och de som passerar.

Jaa, vad kan jag mera säga om detta? Stoppar där. Önskar er alla en mycket angenäm helg.

https://youtu.be/9gY_SbSIG0U?list=PLVQ4EZTGTSxtQIhXLpXLQ4TDcsXOV5sVd

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>