Skön innedag

Inte så dumt det heller. Jag njuter av söndagsron och småpysslar i lugn takt. Sår solrosfrön och hoppas på det bästa. Det kanske är en aning sent att så, men med lite tur kan jag får njuta av några meterhöga Heliantus Annuus i sommar.

Smiling girl w flower

Kör några tvättmaskiner och funderar på packningen för min tripp till Göteborg till veckan. Jag åker dit för en utbildning som ska hjälpa mig att klara de nya reglementen som påverkar mitt  jobb. Jag är inte mycket till kemist, men har under åren haft hand om översättningar och framställande av datablad för våra kemiska produkter. Har lärt mig väldigt mycket med metoden ” learning by doing”, och det finns tack och lov många vägar att skaffa sig kunskap.

Som medlemmar i EU har vi en massa direktiv och regler att följa och nu har ytterligare regler trätt i kraft för att säkerställa att hälsa och miljö skyddas på bästa sätt. Kemikalier är ju något vi alla använder i vardagen, ofta utan att tänka på saken, och de flesta används i mängder som är ofarliga för människan. På kort sikt i alla fall, för vi vet väl alla vid det här laget att vi inte har visat miljön tillräckligt med hänsyn. Förhoppningsvis kommer vi att bli allt bättre på det! I yrkesmässig användning är riskerna generellt större, åtminstone inom industriell verksamhet. Så man får vara på alerten och sätta säkerheten främst.

Nå, jag ska lära mig mera om hur man skriver säkerhetsdatablad och gör riskbedömningar. Har som sagt lärt mig en hel del genom åren, men nu kommer jag att få en samlad (förhoppningsvis även en fördjupad) bild över vad som gäller och hur man gör. Ska bli intressant!

exclam

Varning – på stan

Med lite tur tar staden Göteborg och kursorten Mölndal emot med fint och vårligt väder. Hinner inte se mycket av stan men hoppas i alla fall kunna klämma in en dejt med min kära gamla vän, L. Hon är mycket ute och reser, så jag tar det inte för givet. Håll tummarna!

Det blir späckade dagar och jag får tänja hårt på min ork, men jag har en strategi, bra möjligheter till flexibilitet och en bra resplan och när jag kommer tillbaka hem kan jag landa och bara vara veckan ut – ja så länge som behövs! Men någon blogg kanske jag inte kommer att hinna med under de närmaste dagarna. Vi får se!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>