Fyra gånger så roligt

I går kväll var vi på teater, jag och två vänner. Vi var verkligen glada att vara där, eftersom det kunde slutat med att vi inte alls blivit insläppta!

Jag hade lovat fixa biljetter, eftersom jag hade både gott om tid och dessutom en rabatt att utnyttja, men det tog fyra (!) försök innan det blev rätt och vi kunde bänka oss framför teaterscenen.

Det som hände var följande. Jag köpte biljetterna i god tid, i butik på stan, hade valt dag (onsdag) och platser, biljetterna var utprintade och jag skulle just till att betala.

”Jag har medlemsrabatt”, sade jag glatt och och inväntade bekräftelse på att det var ok. Det var det inte, för jag borde ha sagt till innan. Ja, det borde jag ju gjort, insåg jag. Men ingen fara på taket, vi annullerade det första köpet och gjorde ett nytt köp, nytt val av platser och avdrag för rabatten. Jag  fick nya biljetter, betalade och gick förnöjt min väg. Med detta gjort var det bara att invänta den efterlängtade pjäsen.

Å så roligt och spännande detta skulle bli! Pjäsen ”Tillbaka innan midnatt” var något så ovanligt som en thriller i teaterform.

20190918_225432

Kvällen innan sms-ade kompisen och berättade att jag skulle bli upplockad med bil kl halv sex, då ridån skulle gå upp halv sju. Konstiga tider, tyckte jag. Visst var det kl sju? Måste förstås kolla upp detta, tog fram biljetterna. Där stod att det skulle börja halv åtta! Tre olika bud..  Hmmm. Längre upp på biljetten stod dag och datum.

Men vad i …??? Det borde ju stå onsdagen den andra, inte torsdag den tredje! Ett iskallt spjut av stressrelaterad ångest genomströmmade min mage. Å nej! Meddelade vännerna misstaget, de svarade tröstande att det kunde eventuellt gå på torsdag också, men det var inte optimalt. Jag lugnade dem (och mig själv) med att biljetterna förmodligen skulle gå att boka om. Kollade på nätet och det fanns bra med platser kvar.

Men jag skulle inte få någon ro förrän allt var löst och därför störtade jag in onsdag morgon med andan i halsen, fem sekunder efter de öppnat, och lade fram mitt problem.

”Ingen fara”, sade den vänliga damen och hjälpte mig att välja ny dag och nya platser, nya biljetter printades ut och betalades och jag vandrade ut med lättat hjärta. Tio steg senare slog det mig att jag kanske ändå borde kolla att det verkligen blivit rätt.

Och kan ni gissa? Jajamensan inte bara fel, utan samma fel som tidigare. Biljetterna till torsdagens föreställning fladdrade förtretligt i min upprörda hand. Det var bara att vända om och införskaffa en fjärde omgång biljetter.

Till sist satt vi i alla fall där, på rätt dag, vid rätt tid och på finfina platser. Gissa om vi var glada att få komma in!

Hur var då pjäsen? Joo, gillar du teater, komedi och thrillers, se den!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>