Work out

I dag har jag gjort work out. Arbetat ute alltså. I morse blev jag ystrare än en femåring när jag såg snön falla. Det är såå vackert tycker jag. Särskilt första snön har en underbar effekt på mitt humör.

snöfall

Känslan höll faktiskt i sig hela förmiddagen och på eftermiddagen skulle jag ta en härlig långpromenad med vännen M. Men först lite seriöst arbete. Betalade några eftersläntrade räkningar och satte mig sedan med bokföringen, den jag sköter åt den käre K. Det var ett tag sedan jag öppnade kassaboken och liksom varenda gång dessförinnan, så länge jag har skött K.s bokföring, tänkte jag ”å, hur gör man detta egentligen?”

Men det löste sig förstås och vid lunch var jag klar med dagens uppgifter. Lunchen blev också vinterinspirerad, med risgröt, kanel, socker och skinkmacka med senap. Det var mums! Men nu blev jag slö. Eftersom klockorna hemmavid ställts in på vintertid igen kom dagens rutiner lite på sned: Jag vaknade redan halv sju, fast jag ansträngt mig så att stanna uppe så länge som möjligt. Därför, tidig frukost, sedan tidig lunch och sen tidig eftermiddagslur.

Nåja, det gjorde ju ingen skada och efter lite vila körde jag (ganska försiktigt) i halka och snösörja ut till Innervik för att insupa lite lantluft. Kompisen bor i en mysig västerbottensgård, omgiven av andra mysiga västerbottensgårdar och andra vackert snöinbäddade, lantligt präglade hus och gårdar. Jag blev bjuden på kaffe och blåbärspaj och stärkta av detta gick vi sedan ut i vintern.

När jag sen kom hem tyckte jag nog att jag maxat dagen, jag körde in bilen i garaget och kom plötsligt ihåg avigsidan med all denna täta, våta snö. Man måste ju skotta! Hela vintern. Hur kunde jag glömma det, tro?

Nu har jag inte så värst mycket skottning att göra, det är utanför ytterdörren, utanför garaget och en liten parkeringsplats. Dock är det lätt hänt att man ”glömmer” skotta parkeringsplatsen. Lätt hänt att man blir inplogad och då får påbackning på snön man struntat i. I vintras fick mina p-platsgrannar dessutom den goda iden att skotta över sin snö på min parkering. Vredgad gjorde jag vad varenda vettig människa tar till för att folk ska bättra sig: jag skrev en arg lapp! Jojo. Där fick dom!!

Tankarna på detta tilltag gav mig kraft att skotta p-platsen snöfri och sen var det bra med det. Lite work out fick jag ju på köpet, så nu kan jag nöjd slå mig ner i soffan och invänta tv-premiären på ”Allt för Sverige”. Ha en riktigt mysig söndag kväll, alla!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>