Lenas

Valborg och Mariana

Idag har det varit hektiskt.

Redan vid halv elva gick Rutan och jag iväg för att TÅGA.

Knappt hade vi kommit ut på gårdsplanen förrän en skarp vissling hördes. Den fick oss gamla damer att spritta till. Och visst, effekten uteblev inte. Vi vände oss båda om och tittade mot husfasaden.
Där vinkade den unge, gode grannen mot oss från sin balkong och vi vinkade glatt tillbaka.

– Konstigt sa jag, när vi gick vidare. Nog är det märkligt att man reagerar på vissling…
– Tja, det är kanske för att det är vår.

Vädret var i alla fall härligt, TÅGET var lagom diciplinerat och talen var förträffliga. Sen bjöds på fika på Folkets Hus i vanlig ordning. Jag och Rutan satte oss vid ett bord där två andra kvinnokämpar redan sörplade sitt kaffe. Vi beslöt alla fyra att fortsätta till ett panelsamtal med bl a Maria-Pia och Sören.

Hon är rätt så vass Maria-Pia. Ämnet för hennes del var Media. Hon började med att fråga om vi visste hur många bloggare det finns på nätet. Sen nämne hon ett sifferantal som var oändligt stort och så sa hon storskrattande:

– Där sitter dom allihop framför datorn och pratar med sig själva för totalt tomma öron och ögon.

Jaha, det stämmer säkert. Ja, jag vill ju bara försöka förmedla något om den värld en pensionärstant lever i. Men om ingen läser är det väl knappast lönt.

Jag kan bara berätta att i 1:a-majtalen nämndes ordet PENSIONÄR endast en gång. Det känns lite ledsamt… Det är väl nästan som ett utanförskap, eller?

Man kanske ska vara glad och tacksam i alla fall.

Men sen blev det bättre. Maria-Pia nämnde Medias kraft och tog bl a som exempel Gudrun S, Tina R och F!. Som Media slog ner och fullständigt tillintetgjorde dom. Vi visste ju alla att det var påhittat… men vad hjälper det? Nån sanning kan man inte vänta sig från Media.

Ja, nu skriver jag ju lite som jag tycker och det spelar ju ingen roll för ingen läser mig som sagt.

Jag kan ju fortsätta att tala för mig själv här. Jag tänker på igår t ex. Det var ju också en underbar vårdag. Vi for ut till Backen för att höra de grånande gentlemännen sjunga in våren. Det var så fint och ’Gamraggarn’ höll ett ljuvligt tal som var en hyllning till naturen.

Jag blev också lite förälskad… Ja, sånt händer t.o.m. en gammal pensionärstant.

Fast det är ju hemligt – ingen vet något om det. Men det är väl bara våren som ställer till ett spratt.

I morgon har F!orna kongress här i stan. Det kommer att bli spännande. Det kommer massor av unga män och kvinnor från hela landet och dom är äkta feminister. Jag önskar att Media kunde rapportera objektivt och sanningsenligt om vad som händer. Fredag – Lördag – Söndag!
So long!

2 kommentarer

  1. Anna K

    Jag läser! Din blogg är ju en av dem som innehåller viktiga saker! De andra kan man ju lämna därhän.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.