Lenas

Som en Puma glider han omkring

Den härliga Norrlandsoperan har varit så generös och skänkt oss pensionärer biljetter till en konsert. I kväll har jag avnjutit densamma.

Igår försökte jag och Rutan hjälpa Kulturen med att få ut dessa biljetter genom att ringa runt till olika organisationer. Idag delade vi ut biljetterna till pensionärer som anmält sitt intresse.

Varken Rutan eller jag är särskilt vana med sånt där arbete och när det hopar sig med människor och det ska räknas och rivas då kan det bli lite struligt inne i huvudet på en stackare.

Så blev det förstås. Det gick runt och jag blandade ihop och blev högröd i ansiktet och varm av stressen.

Då stod han där plötsligt! PUMAN.

Jag har en riktigt god vän som är verkligt snabb i tanken och har en förmåga att se världen i ett speciellt perspektiv. Hon liknar människor vid djur och hon träffar alltid påfallande rätt. Jag är t.ex. en igelkott, min lillebror en örn, en mörkögd skönhet jag känner är ett rådjur. Allt hon hittar på är på pricken karaktäristiskt, på kornet så att säga.

En gång när vi var på en sammankomst, någon sorts kulturell cirkel, och en ny medlem, en man, gjorde entré, viskade hon till mig:

-Vem är denne stilige mannen? Han rör sig som en PUMA.

Ja, minsann, hon hade rätt. Han rörde sig som en PUMA, gled fram genom rummet med en självklar pondus, högburet huvud och sirliga rörelser, alldeles ljudlöst…

Sen den dagen kallas han PUMAN. Dvs internt bland oss flamsiga pensionärstanter.

Nu stod han alltså framför mig och skulle ha en biljett till konserten. Det fanns två enstaka biljetter att välja mellan. Jag tittade på numreringen.

– Vill du ha ett eller sex?
– Hrmm… Tja, det är klart jag vill ha sex.
– Jaha, vill du ha sex så ska du få sex…

Tänk vad glapp i käften man kan vara. Ingen skam i kroppen här inte. PUMAN gled vidare.

Ja, ungdomar, så där är det med livet. Det går så fort undan att man hinner inte med. Ibland fastnar man i nån sorts fnittrig tonårsjargong – ja, det är väl då ens ungar skäms ögonen ur sig över den larviga morsan de blivit tilldelade.

Gonatt go vänner. I morgon ska jag skärpa till mig.

En kommentar

  1. Ingrid

    Om jag skäms? Nej, jag säger som mina ungar säger till mig. Vi skäms inte för dig morsan det får du göra själv. en av ungarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.