Lenas

Till Anders S…igen.

Jag brukar läsa bloggar på VK som andra har skrivit. Josefins förstås. Hon är så briljant. Sen läser jag ibland politikerbloggarna. Inte för att jag är speciellt intresserad av vad politikerna har att säga utan mest för att någon rubrik har fallit för mina ögon.

Rutan har nyss varit här. Vi har käkat lite enkel middag, en paj med mycket rotfrukter för att dryga ut köttfärsen. Det är ju så man får lov att göra nu när maten blivit så dyr i ett huj. Nåja, vi kom att diskutera Anders S senaste blogg där han har lagt en en stor bild av ett "Rör inte min kompis-märke" men där står i stället "Argumentera inte med Tamara Spiric".

Rutan sa: "Är det nån sorts lekstuga i kommunfullmäktige om måndagarna?"

Ja, det kan man tro?

Kanske jag kan gå dit och lyssna. Det skulle vara intressant att se Anders ha den där handen framför sig i kommunfullmäktige som ett kom-i-håg.

Nu har jag emellertid gått igenom hans bloggar och ser att han talar osanning när han säger att han aldrig går till personangrepp. Tidigt lade jag märke till att gossarne på politikerbloggarna alltid tjafsar med varandra om småsaker. Det är garderober och?bla bla bla.

När det gäller att bemöta kvinnor särskiljer sig emellertid den gode Anders, det kan man lätt se.

Vad menar han tro med rubriker som FY FÖR FI OCH ANNA SJÖDIN?
Vad är ett klassiskt feministmanér för nånting?
Det var då ett misslyckat foto på Mona S som ängel. Förlöjligande, förklenande och verkligt fult gjort.
Sen vill ju Anders att unga kvinnor ska skaffa barn på löpande band. För samhällets och familjens bevarande? Bevare mig!

Men hu så tyst han är när det är tal om prostitutionen i Umeå. Däremot talar han om soptunnor. Ja, ja!

5 oktober 2007 skriver Anders om Genus! Man tar sig för pannan. En sådan djup okunskap som finns i de folkvalda leden. Gossarna borde verkligen gå kursen?

4 kommentarer

  1. Rabih Ballout

    Din blogg var tyvärr väldigt tunn. Du hade inte lagt fram nå fakta alls, utan du tog ett könsparti ser man.
    Där hade Tamara fel, och du bara hakade på.
    Jag har varken tid eller lust just nu att kommentera vad du skrivit, men på frågan om genus, skrev du att du tog dig för pannan när du hörde Anders argumentera, och att du häpnade för den okunskap. Då är min fråga: Är det DU som sitter på kunskapen? Är det DU också som är kursledaren då vid en eventuell utbildning???
    Jag låter dig själv höra hur det låter…..

  2. Lena Strömberg

    Käre Rabih!
    Jag har nu verkligen försökt att förstå din kommentar nedan. Jag visste inte att man ska ha fakta med i en Blogg. Jag har trott att en blogg är tankar från en person, kort nedskrivet.

    Jag kämpar just med detta att fatta mig kort men jag ser att de flesta Bloggare har samma svårighet som jag. Bloggarna blir ofta långa och träliga, briljanta Josefin undantagen.

    När jag tittar närmare så inser jag att min blogg visst innehåller fakta. Där synar jag ordval och innehåll i Anders bloggar ur ett personangreppsperspektiv bl a. Mina tankar är närvarande men visst är den för lång, bloggen.

    Din kommentar är med förlov sagt alldeles för förvirrad. Detta kan ju bero på att din svenska är rätt så ”kass”. Fast sånt, tycker jag, spelar mindre roll. Huvudsaken att man förstår varann.

    Och visst skulle det vara kul att vara kursledare i jämställdhet för gubbarna i kommunfullmäktige!

  3. Rabih Ballout

    Jag menade att du citerade några av Anders bloggcitat för att påvisa att han minsann använder personangrepp.
    I min mening ,har du misslyckats , i o med att dessa citat inte tyder på nåt personangrepp alls . Därför kallar jag det för svartmålning istället.
    Det var det vad jag menade med att du inte presenterade fakta.

    Sen påstod du, att Sellström led kunskapsbrist på genusfråga, att han vidare behöver gå utbildning. Då frågade jag om det var DU som satt på kunskaperna, då menade jag att vilka kriterier som gällde för att få godkänd på genuskunskapen? eller är okunskap alla åsikter som inte överensstämmer med dina ??

    Jag har försökt locka dig till en intellektuell debatt, men istället valde du att angripa mitt utlänska namn/ursprung, genom att påstå att mitt svenska är ”kass”. Du gjorde mig osäker, så jag bad 2 ”infödda svenskar” att läsa både din blogg och min kommentar. Bägge förstod , utan som helst krångel vad jag skrev, och exakt vad jag menade.
    Kan du förklara på vilket sätt mitt andra språk är ”kass”, så jag kan jobba på att förbättra det…
    Tyvärr, så tror jag att om jag hade underteknad med ett svenskt namn, hade du inte klagat alls, men jag ska inte dra förhastade slutsatser, utan du har all världens möjlighet att först förklara dig, kanske mitt svenska språkförståelse är också ”kass”. Vem vet…

  4. lena strömberg

    Om jag t ex skulle skriva en rubrik ? FY FÖR Kd OCH ANDERS SELLSTRÖM? , bara som ett experiment, visst skulle väl storhopen av befolkningen tycka att en sådan rubrik var både barnslig och låg? Nu har jag ju inte gjort det men det har Anders gjort, bara med skillnaden att rubriken i hans fall handlar om Fi och Anna Sjödin och som Kd:s gruppledare borde han hålla sig för god för sådant språk. Men icke, han går på i ullstrumporna och tycker förmodligen att han är rolig?

    Rabih, du skriver att jag tar könsperspektiv och hakar på Tamara som dessutom har fel? Denna mening gav mig huvudbry eftersom jag, vid tidpunkten när jag läste ditt svar inte hade någon annan information än den som fanns i Sellströms blogg. Den meningen kan således tjäna som exempel på ?kass? svenska. Den står för sig utan sammanhang för läsaren.

    Var inte orolig Rabih! Stavfel, meningsbyggnadsfel, tankeluckor, snubbel på tangenterna och andra missar, det gör vi alla. Invandrare som infödda svenskar. Men som jag skriver, det spelar mindre roll. Huvudsaken är att man förstår varann.

    Du verkar ju uppriktigt intresserad av att jobba på att förbättra ditt språk och några tips jag kan ge dig är: Läs mycket. Läs god litteratur. Lyssna och tala. Med andra ord, gå på som du hittills gjort men ta det piano. Glöm inte att alla skriver fel och det är inte hela världen?

    Slutligen skulle jag vilja att du funderar på en sak:

    Menar du verkligen att jag skulle tagit hänsyn till ditt namn (som ju inte är svenskt, det kan alla se) och därför hålla inne med att din svenska är lite ?kass?? Hur skulle det se ut i förlängningen?

    Jag kan inte tänka mig annat än att du vill ha en rak och ärlig kommunikation

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.