Lenas

Seniorvimmel

Igår var det stort Seniorvimmel på Stadshuset i Umeå. Hade trott att det skulle refereras i någon av dagstidningarna, men icke.

Vi pensionärer torde vara en stor och trogen grupp som prenumerar på ortsblaskorna. Borde man inte kunna få läsa om sådant som angår en?

Näha, vi pensionärer finns inte…

5 kommentarer

  1. Rabih Ballout

    Hej!
    Det är riktigt att man inte behöver skriva fakta i en blogg, utan det går utmärkt att plita ner tankar och andra funderingar istället/också, för vi kan vara överens, åtminstone i den punkten, att regler och normer inte finns för vad man får och inte får skriva i en blogg.
    Däremot, om man kommer med påståenden, särskild om andra människor, måste man bifoga fakta som styrker dessa påståendena, annars är det svartmålning. Så menade jag.

    Nu, när du tar upp ditt starkaste kort mot Anders, nämligen rubriken ”Fy fi och Anna sjödin”, så tycker jag, ärligt talat , inte det är nåt personangrepp alls. För mig, får du säga 1000ggr ”fy KD och Anders Sellström”, särskilt om det dessutom står under rubriken en text som motiverar detta tyckandet.
    Det är faktiskt skillnad mellan”fy kd och Aders” och ”sliskig översittar människa”. Skillnaden är att det ena är kritik, medan den andra är personangrepp. Vissa (anklagar inte dig), kan inte se var gränsen går mellan dessa två, fast jag medger att gränsen ÄR hårfin.

    Du hade ett påpekande om att jag hade språkslarv, stavfel , luckor och kass svenska, vilket jag i och för sig håller delvis med dig. Men vi måste komma ihåg att du och jag har olika tempo i livet idag. Jag arbetar 20 timmar om dagen, 6 dagar i veckan, och därmed har inta samma möjlighet som dig, till reflektion och nogrannhet, vilket jag avundar dig för.

    Litteratur?? Nej tack.

    Jag är naturligtvis intresserad av en ärlig och rak kommunikation med alla, det är ju vad politiken går ut på. Men jag avskyr när man ge sig på mina kamrater.( utan särskild adress)

    Trevlig 1:a advent

  2. lena strömberg

    Hej!
    Ser man på, vi tycks ju komma riktigt bra överens till slut.
    Jag kommer naturligtvis att fortsätta att blogga om det som kommer mig för. Inser att jag i min presentation ska skriva lite om vad jag bloggar om så ingen behöver missa mina intentioner.
    Jag tänder till på uppenbara orättvisor, jämställdhetsfrågor. Tycker om det som är kul, party-party och sånt. Men det där med tiden, den är relativ.

    Som pensiönär har man ett himla sjå med att hålla sig någorlunda frisk till kropp och själ. Haha!
    Slitit det har vi gjort med annat i våra dar och det är bara som det ska vara.

    Att ha goda vänner, valda med omsorg, är viktigt. Rutan är en av mina och vi stöder varandra. Det behövs i dessa tider.

    Jag tycker vår pratstund här har varit intressant och det tackar jag för, men du, du behöver inte vara särskilt avundsjuk på mig för snart är du i min situation. Livet går så fort! Och man lär så länge man lever…

  3. Rabih Ballout

    Hej!

    Tack för senast. Jag beundrar även lugnet och harmonin som du strålar i ditt skrivande.
    Jag är mycket medveten om att det går fort, i rsande fart dessutom, när man nuddar 50 strecket, tills man blir pensionär. Igår hade jag en syn som överträffade alla ugglors, idag är jag blind utan läsglasögon, fort gick det också, för att inte nämna andra pinsammare exempel =)

    Att reagera på orättvisor, är en finegenskap, politik, ideologi osv.. men vad är en orättvisa??Och hur åstadkommer man ett rättvisa samhälle? Vi måste vara mycket uppmärksamma på att vissa blandar ihop orättvisa och avundsjuka. Skillnaden är hårfin där också. Många som kämpar emot orättvisor, styrs av avundsjuka i grund och botten , utan att själv veta om det, avsky och t o m hat mot samhället kan förekomma, vilket resulterar att ordet rättvisa förlorar sitt riktiga innehåll och framför allt syfte, om du förstår vad jag menar, trots min kass svenska =)

    jämställdheten ägnar jag en särskild kommentar nästa gång. Tills dess, ha det bra och god fortsätting på 1:a advent.

  4. ingrid

    Nej nu kan jag inte längre sitta tyst. Har följt din och Lenas kommentarer till varandra. Detta liknar inte längre än blogg utan mer än tjatt, eller en diskussion. Men det är väl så att du, Rabih Ballout gärna vill ha sista ordet. Du skriver att du är intresserad av en ärlig och rak kommunikation med alla, men avskyr när man ge sig på dina kamrater. Jag är kamrat med Lena och alla andra som har förstått att jämlikhetskampen inte än är över. Så vill du påstå att ditt och Lenas olika livstempon skulle vara grunden till ditt ibland plumpa språk. De flesta kvinnor av i dag skrattar åt dina 20 timmar av arbete 6 dagar i veckan (veckan har 7 dagar) Med familj och arbete har de flesta av oss minst lika många timmar som dig.. Du beundrar lugnet och harmonin som Lena strålar i den kommentar då hon skriver som den snälla goda gumma som du kanske förväntar dig av en kvinna i hennes generation. Med en kommentar som att du ?Igår hade en syn som överträffade alla ugglors, men idag är blind utan läsglasögon?, får mig att förstå att du och jag är av samma generation. Du tror att Lena hade besvarat dig annorlunda om du undertecknat med ett svenskt namn!? Jag vill bara ge dig ett citat från en amerikansk TV serie som jag gillar ? I am a man and a man is a man and that the way it is? så fortsätter jag med mer amerikanska ?I rest my case.? Du säger dig varken ha tid eller lust att kommentera vad Lena skrivit, Den enda känsla jag får är att du vill få tyst på kärringen. Har jag fel, eller?

  5. Rabih Ballout

    Hej sk Ingrid!

    Låt mig först kalla dig för så kallade Ingrid, eftersom du inte framträdde med hela ditt namn, dessutom vet jag inte om du verkligen heter Ingrid eller nåt annat.

    Du skriver ” Detta liknar inte längre än blogg utan mer än tjatt, eller en diskussion”. Var är problemet??Varför bryr du dig då om det är tjat? Är det inte fantastiskt att det finns den tekninska möjligheten för folk att utbyta åsikter och ideér på detta vis?

    Du skriver att det verkar som att jag vill ha sista ordet. Vad fick dig att säga så? Hur fick du den uppfattning? För mig existerar inte ”sista ordet”, utan ord tar aldrig slut, så länge parterna har en tillfredsställande och meningsfull diskussion, eller?

    Jag ser inte heller nån motsägelsefullhet i att vara på en och samma gång, en ärlig och rak kommunikations strävare på ena sidan, och försvarare av mina kamrater på andra sidan. Var ser DU krocken i detta påstående?

    Ja, Jag vill betona än en gång, att mitt ”plumpa språk” beror på mitt livstempo, men kanske inte hela sanningen, kanske det är så att jag inte kan bättre svenska än så. Det är ändå mitt 4e språk och kan det i den ordningen också. Om DU kan lika bra ett andra språk som jag kan mitt fjärde, är jag beredd att lyfta på hatten.

    Du skriver också att alla kvinnor skrattar åt mina 6 dagars arbetsvecka, och påminner mig att veckan består av 7 dagar, tänker jag inte kommentera, det är bara surr och trams.

    Du skriver att du är en kamrat till Lena ,men klarar inte av att höra, att nån ärligt ,tycker att hon är lugn och harmonisk, utan istället kommer du med ett sjukt påstående om att jag säger så,bara för att i min förväntan och fördom, skulle Lena i den generation hon tillhör, vara den ”snälla goda gumman”. Det är t o m den sjukaste jag har läst.
    Men om jag hade sagt så här istället: ”Lena den gamm kärringen ska bara hålla käften.” Hade det känts bättre för dig då?

    När jag skrev till Lena första gången att jag varken hade tid eller lust, att kommentera hennes blogg, menade jag då för den aktuella kvällen. För upplysningsskull. Så låt snälla inte din fantasi flöda tack…

    Men jag inser att jag har hamnat på fel blogg, och du vet precis vad jag menar (annars är det riktigt illa).
    Så tack för mig…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.