Lenas

Internationella Kvinnodagen

Försov mig i morse och fick respit en kvart av min stavgångarkompis. KL 09.15 stegade vi iväg. Först nedåt älven och sen runt kyrkan. Vid kyrkans anslagstavla blev vi stannandes, hängde på våra stavar och språkade med vaktmästarn som nyss hängt om tavlan med färska utbud.

– ’Såja, nu är det den kommande veckans händelser…’

Han stängde omsorgsfullt glaset om anslagstavlan. Vi tittade på alla begivenheter. Oriatoriekören, Orgelafton, Gudstjänster…

En del kostade entré, såklart med så fina artister. Susanna Levonen t ex. Andra var helt gratis.

Kom att tänka på vår ’Vi som inte kan sjunga kör’. Den är ju i Kyrkans regi och helt gratis men nu ryktas det om att den ska dras in.

– ’Men nog har väl kyrkan råd att betala!’ utbrast grannen.

Tja, det kan man tycka särskilt som det är så många pensionärstanter i kören. Jag vill inte låta gnällig, men faktum är att här i Umeå finns 8.000 kvinns som har en medelpension av 11.700 kr. Oskattat.

Vem som helst kan räkna ut att det blir inte många korvören kvar för nöjen/friskvård när hyra och andra fasta avgifter är betalda.

Någon bloggare skrev faktiskt idag om att gapet blir större mellan mäns och kvinnors löner. Hon ville att något genast måste göras. Tja, vad? De styrande har inte kvinnligt perspektiv på saker och ting som de har makt över, det står helt klart för mig. Hörde t ex i morse att jobbskatteavdraget missgynnade kvinnorna i förhållande till männen.

Nu vill jag i alla fall ära några kvinnor på denna Kvinnornas dag.

Maggis Östlund som är ledare av ’Vi som inte kan sjunga kören’. Hon gör ett bra jobb!

Tamara Spiric, bloggande Umeåpolitiker som idag har skrivit om Intenationella Kvinnodagen. Det har minsann inte alla politiker gjort.

Fi, som firat dagen på Galleri Verkligheten. (Hallå Pressen! Det är inte bara i Göteborg man firar).

Rutan som är ett rekordeligt fruntimmer och arbetar i sitt anletes svett med att skriva motioner idag.

och så mig själv förstås, fast jag bara sitter här i min lya och gör just ingenting… Tjingeling!

En kommentar

  1. Rutan

    Jaa, leve alla världens kvinnor som får ta mer än sin beskärda del av den krisande ekonomi. Dessutom får man hålla tummarna att det blir något sorts resultat av min strid med svenska språket vad gäller motionsskrivandet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.