Lenas

Partytanterna på gång igen.

 Rutan tog "Farmor Anka" och körde söderut. Jag var förstås passagerare i framsätet, som vanligt. I en liten förstjusande by, vid pass en halvtimmes körning, har man gjort om det gamla skolhuset till bygdegård och där, där skulle begivenheten äga rum.

Affichering hade skett på bygdegårdens dörr. Stor häftig bild av jubilaren 60 år. Bilden föreställde givetvis kvinnan ifråga i yngre dagar, snyggt tillbakalutad i gröngräset.

Det är ju vanligt nuförtiden, har jag förstått, att man överraskar födelsedagsbarnen med fest och glam, party-party. Men denna damen vill jag lova blev helt BLÅST. Hon hade inte den minsta a-a-a-aning om vad som skulle ske.

Här hade samlats  barn, barnbarn, föredettingar, kompisar, småbarn från när och fjärran , gravida kvinnor, tanter och farbröder, äkta män och fruar. .Alla hade humöret på topp. Ah, en riktig familjefest när den är som bäst!

Ungarna sprang upp och ner i trappen. Alla måste prova den fiffiga handikapphissen., upp och ner, ner och upp. Tjo och tjim rådde men så bröts ljudnivån genom att yngsta flickan  bad om uppmärksamhet och därvid redogjorde för mamman och alla övriga vilken ordning som gällde för kvällen.

Denna redogörelse skedde medelst PICTOGRAM. Vilken fantastisk uppfinning! Denna metod borde införas på alla ställen där folk träffas och umgås.

ORDNUNG!

Pictogrammen som består av tydliga bilder,  projiceades på filmduk. Dricka. Prata. Äta. Dricka. Höra. Dricka. Se. Dricka. (Kissa, damer) Prata. Älska. Dricka. Sjunga. Roligt. Puss. Älska.Kaffe. Prata. Dansa. Älska….

Ja, så skulle kvällen förflyta och det gjorde den, så vitt jag kan bedöma.

Tal hölls. barnbarn uppträdde med pianospel och discodans. En förnämlig artist sjöng och spelade gitarr. Maten var komponerad av en buggande matkonstnär. Vi serverades alltså foder av det mest förnämliga slaget. Drickan var det heller inget fel på.

Slutligen bör nämnas vännen Grodan och Äkta Maken som gjorde en bejublad show i bästa ."Allt eller inget-stil". My God!

Omtumlade trådde Rutan och jag hemfärden med pålitliga "Farmor Anka" som väntat tålmodigt på parkeringen hela  kvällen.

Vid pass kvart över elva var jag nöjd och glad hemma. När jag kröp in i pyamasen slängde jag en blick mot Hagatunneln. Jaha, som vanligt kommer horder av ungdomar skränande mot stadens krogar och inneställen.

När vi haft vårt roliga börjar deras.

 

 

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.