Lenas

Till Maud och Jan

Matmamman på Berghem skickade med mig ett par PRO-tidningar när jag träffade henne sist. I dessa tidningar intervjuas både Jan Björklund och Maud Olofsson om vad de vill med Sverige och svenskarna.

Gott så…

När jag den senaste veckan haft glädjen att tillbringa tid på landet utan störande moment så har jag också haft möjlighet att plöja igenom dessa tidskrifter. Jag noterar att både Maud och Jan är överens om vissa saker.

Maud anser inte att det är någon orättvisa i att pensionärer betalar mer skatt än de som arbetar och Jan å sin sida tycker att detta är okey och hänvisar till att man tidigare fick göra avdrag för inkomsternas förvärvande.

Jaha, tänker jag. Ja, jag pendlade ju fem mil om dagen på den tiden. Jovisst, men så är det väl fortfarande… att de som har långväga till jobbet också får avdrag.

Men Jan, det var då det och nu är nu.

Maud är ju som de flesta kvinnor intresserad av sitt utseende och sin klädedräkt. Inget fel i det… men jag läser till min stora förvåning att hon anser att det finns kostnader för de som arbetar som pensionärer inte har. Hon nämner kläder, mat, dagisplats.

Jaha…

Det är kanske så. Så länge Rutan och jag äter tillsammans så kan våra matkostnader hållas nere och det är ju jättebra, men den dagen när man måste köpa tillagad mat från kommunen eller någan annan firma, då kommer det till ett annat läge.

 Vad gäller kläder Maud, så är det nog så att det finns mycket övrigt att önska. Lite trist att klä sig i begagnat, omsytt och omfärgat… men  okey då. Snart är du där och ska ekipera dig som åldring. Då ska du märka att man behöver lättskötta kläder som tål vanlig tvätt. De ska också vara välsittande och bekväma att bära på den förändrade kroppshyddan.  Kostar skjortan, javisst! Dagisplats, nja, men barn, barnbarn och barnbarnsbarn, visst vill man väl uppmuntra dom ibland med något extra? Som mormor och mormorsmor, eller hur Maud?

Sen vill jag tillägga några poster till som med åren blivit betungande för mig. Jag har alltid haft en god tandstatus, tack morfar för generna, men på gamla dar skjuter tandläkarräkningarna i höjden. Förr 250:-/år –  idag tusental…

Fötter är också ett besvärligt kapitel. Bekväma skor, fotvård, inlägg, hälskydd, stödstrumpor… Kroppen kräver också sitt. Smörjor här och var… Och visst Maud, är det värsta som finns tanter som luktar illa? Lite golukt då och då skadar inte!

Detta skriver jag till Maud och Jan fast det begriper jag väl att dom aldrig läser mina bloggar. Dom har ju större saker i görningen… Tjingeling!

 

 

Etiketter: , ,

2 kommentarer

 1. Nina

  ”Du kan inte dömma en människa fören du har gått en mil i hans sko” ungefär så heter ett indiansk ordspråk politikerna borde ta till sej. Önskedrömmen vore en politikerutbildning där dom fikk prova på att leva som låginnkomsttagare. Dom skulle få prova att vara ensamstående förälder, mederålders kvinna med klen utbildning som blivit lämnad av sin mann, pensionär osv, osv.
  Sen tycker jag du ska leta reda på mail-adresserna till Maud och Jan och maila dom det du har skrivit i bloggen!

 2. Lena Strömberg

  Svar till Nina (2010-08-21 18:22)
  Hej gulliga Nina!
  Det var ett fint ordspråk som du meddelade mig. Det ska jag komma ihåg.
  Jo, jag tycker nog att många politiker har tappat närheten till s k vanligt folk och ett sätt är väl att skriva brev direkt till dom… men ack, tror du att de blir lästa då? Eller tas på allvar? Allt känns ganska hopplöst. Sen är det kanske också en fara att gnälla för mycket, det slår tillbaka på en själv. Hälsn Lena

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>