Lenas

Till en ex-sosse i Reijmyre

 

Ligger i kupén och degar som vanligt. Lyssnar lite svalt till ett radioprogram. Detta handlar om Reijmyre, ett samhälle som betecknas som ett traditionellt starkt sosse-fäste.

Något hände emellertid där vid valet. Socialdemokraterna tappade stort.

Ett par äldre damer intervjuas.

– Ja, jo, ungdomarna har fått det för bra. De har minst en bil, villa, jobb allt man kan begära…

– Mmm, då tjänar dom på Alliansens politik, och tänker inte längre.

Så hörs en ex-sosses unga röst.

– Jamen, man kan ju inte bara rösta av tradition. Det verkar ju mossigt. Nej, jag vill ha något fräschare och mera färgstarkt!

Till dig skulle jag vilja säga: Kära barn, vad menar du med färgstarkt? Märker du inte att det är BRUNT?

Etiketter:

3 kommentarer

  1. Skogsägare

    Du kan ju alltid flytta till Nordkorea om du inte trivs i ett lite friare Sverige. Problemet där är väl möjligtvis att sossepolitiken resulterat i att det inte längre finns några ”rika” att parasitera på. Någon återgång till det gamla lär inte ske här, alla europeiska länder har när chansen givits kastat av sig det socialistiska oket, så även i 2000-talets Sverige.

  2. Calle

    Problemet med att ”kasta av sig det socialistiska oket” är att när ”välfärdsansvaret” ska ligga på den enskilda individen så kläms vissa. Jag talar då i synnerhet om utsatta grupper (långtidsarbetslösa, missbrukare, m.m). Visst, djungelns lag i all ära, men nån måtta får det vara. Svårt att hitta den där balansgången. Gillade dock replikbytet mellan de två äldre damerna i Reijmyre. Det talar en del om vad som händer på riktigt. Det är fakta att ”den stora massan” (merparten) har ut mer av högerpolitik. Arbetslinjen i all ära, men glöm inte bort mänskligheten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.