Rusta inför vintern

Så var då hösten här och det känns att vinterkläderna måste vädras. Har man katter så ska även lådan rensas och det är inte det trevligaste, men ska göras. Det är många som har mycket skitigare jobb får man tänka. Däremot blir dom glad när det är rent precis som när man lägger sig i en nybäddad säng. I stugan blir det att gräva potatis idag.

Den organisation som jag varit med och bildat tillsammans med näringslivet känns spännande. Tillväxtalliansen som en liten utlöpare av arena för tillväxt med inspiration från sparbanken och Sören Andersson men med ett Umeåstuk, att vi alla har ett gemensamt mål – att Umeåregionen ska växa. Vi har en viktig uppgift att få fram en organisation som kan få fram ägarkapital för alla företagare som vill utveckla nya företag. Jag ska erkänna att rektor har spännande idéer om framtiden, med kunskap och företagande.

Tänk om det beslut som vi fattade för något år sedan, att avskaffandet av jantelagen varit genomfört, kanske hade Umeå haft ännu fler företag och därmed fler jobb.

Jag har sagt det många gånger, tänk om Umeå haft fler kapitalister som vill investera här i Umeå. Den viljan kommer inte av sig själv, det är bättre att dom investerar i Umeå än på annan plats. Investerat kapital förflyttas inte. I samma ämne hoppas jag att den inriktning som Volvo haft med att ha pengar i kassan för att utveckla ska bestå. Det tycker jag Leif Johansson är ett exempel på. Dela inte ut alla pengar utan se långsiktigt, det är bäst för aktieägare och för Sverige.

Till en annan sak. Är SVT ett trovärdigt media längre. Ett TV inslag som på förhand inte representerar Sverige och där man styr frågorna precis som alla andra kommersiella krafter. Media som i stort sett ägs av liberala krafter. Ger det en sann bild? Nej, en media bild. Tänk om folk en gång slapp bli styrda av icke oberoende media och väljarna tvingas skaffa sitt val på andra sätt. Den som har mediamakten styr folks ställningstaganden. C hotet mot demokratin är ett samhälle där media styr dagordningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.