Morgonstund har guld i mun

Så brukar man säga och jag håller med. Den här bloggen skrivs efter 2 vändor broarna runt dvs. från Brogatan över Kolbäcksbron, gamla bron och klockan är före 9. Det går inte att ligga i sängen och dra sig och det är fantastiskt vackert när solen går upp och man befinner sig på Kolbäcksbron och det bara är någon minusgrad.

Skandal
Däremot kan jag inte låta bli att tycka att det är en skam att inte kommunen plogar gång- och cykelvägen genom Trädgård i norr, isigt och djävligt har det varit i många år men jag har avhållit mig från s.k. ministerstyre. Jag fattar inte orsaken och jag tror ingen annan gör det heller.

Musik
Som tur är lättar ändå humöret när dom spelar gamla godingar med "clerens" som när jag skriver detta inte kommer ihåg låtens namn, men det var bland dom första som jag dessutom kan texten till. Lyssnar man sedan på Radio Umeå får man höra flera riktiga klassiker. Jag har lite svårt att lyssna på Radio Västerbotten mer än en timme då man varje halvtimme får höra exakt samma väginformation, samma nyheter, samma väder och varje heltimme samma riksnyheter och sedan en jingel före vad de lokala nyheterna handlar om såsom dagens information om vägarna, att Holmöfärjan går i tid osv. Jag som förutsätter att den ska gå i tid, för mig blir det ingen info om den missar tidtabellen.

Tillväxtalliansen
Hade möte igår hos Sweco där en Umeåtjej, Eva Nygren, är chef med mycket att säga till om. Det är spännande arbeten som det bolaget gör inom många områden och den som är deras expert borde vi anlita och prata om urbaniseringen samt att bygga städer. Han vet att folk vill bo i städer, ganska tajt och inte utsmetade. Dom städerna som bara brer ut sig har inte allas samma utveckling som täta.

SAS är vi i den konstellation, dvs. tillväxtalliansen, djupt oroade och förbannade på då de tar bort halv 8 turen på morgonen. Om nu SAS försöker bromsa utvecklingen får vi jobba med andra bolag som kan lägga avgångar folk vill ha. Har man ekonomiska problem på SAS tar man bort linjer folk åker. Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.

Annars går utvecklingen framåt och vi är ense om att vi måste bli mycket bättre på att marknadsföra oss internt och externt på många nivåer och vi måste utveckla kopplingen mellan akademin och näringslivet. Det blir avgörande för framtiden. Det står högt på vår agenda liksom behovet av ett riskkapitalbolag värd namnet.

Att möta gamla Gimobagaren är också trevligt och där kör vi med öppna puckar och jag tror att öppenhet, ärlighet är en stor framgångsfaktor överallt om jag ska vara ärlig men visst tar man åt sig när man blir smickrad för det.

Den här gången ska jag inte analysera alliansens politik mera än att jag har fått bekräftelse på att det har negativ påverkan på kommunen, men det är svårt att säga mera exakt om lägre ersättningsnivåer. Förändrade regler för inträde i a-kassa, inte minst för studenter, och obligatorisk a-kassa för dom som fyller villkoren och allt vad detta kan ge.

Nu finns inte tid länge för bloggande utan det är dags för förberedelser för resten av veckan med olika möten som avslutas med vår nomineringskonferens för landstinget i helgen och sedan hem från Lycksele förbi alla hastighetskameror för att gå på middag med Sveriges förenade studentkårer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.