Några funderingar

Det känns trevligt att folk fortfarande har intresse om vad jag skriver på bloggen och jag fortsätter ytterligare en liten tid och jag vet att folk läser för det kommer frågor och kommentarer. I bloggen försöker jag skriva om det jag tänker och känner för saker och ting.

Vägverket
Om vi börjar där så är det ständigt pengabrist i deras projekt och nya tag bör göras. Jag sa att jag hade oro om Brännland och E12 och så kändes det och då gäller det att även vi har en öppenhet att se vad som ryms i projektet. Sen ska jag inte sticka under stol med att jag varit tveksam om varför västra länken ska tillåtighetsprövas när inte lagstiftningen kräver det. Vi måste nog kolla om det inte går att styra förbifarten av tunga fordon redan nu på Kolbäcksvägen om vi ska klara miljökvalitetsnormen.

Helgen
Den har varit lugn förutom att det alltid är trevligt att åka på kalas och särskilt om man får träffa nya personer. Travet var alldeles för svårt i helgen och Löven förlorade. Inte oväntat när man plötsligt vann bort men jag tycker man drar på sig lite onödiga utvisningar som Rahmi gjorde. Lite funderingar hinner man med trots att det varit för halkigt att vara ute och gå.

Storuman
Storumans nya politiska karta tror inte jag skulle ha sett ut som den nu gör om Marianne Lövstedt varit kvar. Det känns då så efter Kvarkenmötet. Hur kan moderaterna i Storuman sätta sig med vänstern, det är en verklig högoddsare. Vad har dom gemensamt?

Behandlas vi politiker lika?
Den frågan har jag ställt mig många gånger. Inte bara för miljöpartisten som satt i kommunfullmäktige och hade så många bilar på tomten, utan också i jämförelse med Nordmaling. Jag lägger inga värderingar i det som sker där men jag kan ju tänka mig hur tidningarnas sidor sett ut om jag varit hos kronofogden. Dessutom var det så även före valet då en företagare i Nordmaling frågade mig hur jag ser på att ett ev. kommande kommunalråd ständigt står i justitia.

Barnomsorg och sjukskrivningar
Det är ju ständigt på tapeten och visst frågar man sig om det finns oskrivna regler eller konstiga regler när barnen blir sjuk. Min Inger tycker det är konstigt att barnen inte får gå till dagis bara för att man är lite snuvig, utan måste stanna hemma trots att man inte har feber. Hon säger och jag litar på henne till 100 % att man har redan smittat när det bryter ut.

Partiordförande och medlemsomröstningar
Jag var faktiskt pappa bakom vårt system när vi röstar till val av ombud till partikongressen. Vi införde ett system med brevröstning som var helt säkert, en person – en röst med bevarande av valhemligheten. Jag var tvungen att gå till dåvarande partiordförande för att få igenom det, i form av ett försök, då stadgarna förut sa två valtillfällen. Det behövs ju inte om man skickar det hem och varför skulle vi inte kunna ha flera kandidater att rösta på som partiordförande, så gör man t.ex. i Finland.

Privata monopol bör förbjudas
? och jag menar faktiskt allvar. Se bara hur det är i någon kommun uppe i Tornedalen då det gäller strömmen till kommunens gatulysen. Monopol ska vara offentliga, punkt slut, då får väljarna ta ställning till hur dom sköts i val. Därför har vi drivit att Umeå energi inte ska säljas ut då elnätet och fjärrvärmen är typisk monopolverksamhet. Moderaterna ändrade sig inför den här perioden men vi får väl se hur länge man står emot sina nyliberaler. Folkpartiet däremot vet man ju aldrig vart man har, de får krupp många gånger när man säger kommunala bolag.

Måndagen börjar som vanligt med partigrupp och vi ska få reda lite om vad som tänks beträffade kulturhuvudstadsår. Wikströms stiftelse ska också dela ut lite pengar. Där väljer ingen om man vill sitta där utan det bestämde stiftaren. Sedan ska vi kolla upp valen inför nästa fullmäktige där vi kan konstatera att Millan är ålderspresident och kommer att öppna fullmäktige. Tisdag ser inte ut att ha speciellt svåra ärenden och det känns bra då vi i tillväxtalliansen ska till Ö-vik och resonera om vad som är viktigt att ha på dagordningen.

Regionindelning i framtiden får inte bli att vi slås ihop med Norrbotten. Helt dödfött för oss. Ska det vara nya länsindelningar behövs det större regioner än de två nordligaste länen. Här tror jag att vi har samma syn över partigränserna och att vi kan enas om att ett ac/bd län eller region är ett dåligt förslag.

Umåker och travet skulle behöva en utbildning där man drar upp gränser för vad som är styrelsefrågor och saker som ligger på operativ personal. Kan vi få en bra ledning som stannar när det inte blir ordning på sånt? Sen finns det ett förhållningssätt bland en del sportutövare där dom tycks veta bäst. Ringer och skäller utan att dessutom ta ansvar för kostnaderna. Etik och studiecirkel kanske är ett måste. Det gäller att travet på flera punkter lyfter sig i håret annars har det ingen framtid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.